In de ban van #PlantsOnPink

Heb jij je muren al geverfd?

Dat planten te gek zijn, wisten we natuurlijk al lang. Maar dat planten en de kleur roze een waanzinnige match zijn, dat werd ons pas duidelijk door het hippe Instagramaccount @PlantsOnPink

Plantsonpink Mooiwatplantendoen.nlCopyright: @songofstyle

We spraken met Lotte van Baalen, initiator van het inmens populaire account. Zo kleurrijk als de planten op roze, zo kleurrijk is de initiatiefneemster zelf. Haar persoonlijkheid sprankelt even hard mee. Hoe kwam ze eigenlijk op het idee om dit platform te starten?

Plantsonpink Mooiwatplantendoen.nl
"Thuis heb ik altijd wel planten gehad. Cactussen, vetplanten en anders leuk wat ik op de kop had getikt. Het maakt mijn interieur levend en geeft net dat beetje extra. Op een dag, fietsend door Utrecht, zag ik in mijn ooghoek een roze muur met wat groen van onkruid en kleine perkplanten. Die combi bleef me onbewust bij en zag ik steeds vaker terugkomen. Wat mij zo intrigreerde was dat in de kleurencirkel deze kleurencombi niet enorm dicht bij elkaar ligt. Het idee was als zaadje geplant in mijn hoofd en niet veel later startte ik #PlantsOnPink. Nooit met de intentie om het tot een groots succes te maken!" 
Plantsonpink Mooiwatplantendoen.nl

Binnen een maand behaalde het Instagramaccount 1000 volgers. En sindsdien groeit het account exponentieel. Momenteel tikt ze bijna vijfentwintigduizend volgers aan. Wat voor deuren opent dit voor je?

Lotte van Baalen Mooiwatplantendoen.nl

"Het is te gek om met zoveel interessante mensen in contact te komen door mijn project. Ik word regelmatig uitgenodigd voor events of geïnterviewd als online influencer en kan hierdoor mijn netwerk enorm verbreden. Ook kan ik door mijn project creatieve samenwerkingen aangaan. Begin mei sta ik bijvoorbeeld op NYCxDESIGN met een interactieve Plants On Pink magnetic wall."

Het succes smaakt vast en zeker naar meer. Hoe zie je de toekomst voor je?

"Ik ben een kunstenaar. Ik ben altijd geïnspireerd geweest door kleuren en kleurcombinaties. Ik zie Plants On Pink als podium waarmee ik veel mensen kan bereiken. Er komt vast en zeker een nieuw idee of nieuwe project. Maar nu ben ik nog helemaal in de ban van Plants On Pink."

Ook in de ban? Deel je beelden met de hashtag #PlantsOnPink op Instagram.