DIY: hangpot met Medinilla

Met macramé en kleurrijke blokken

Toegegeven, de Medinilla is solo al spectaculair. Maar plaats je 'm in een vrolijke hangpot of op een kleurrijk blok, dan wordt het helemaal een feestje! Je haakt dan ook meteen in op stijltrend Crazy Illusions, die de grens tussen werkelijkheid en fantasie vervaagt. Alles draait om kleurrijke eyecatchers, opvallende materialen en objecten met een onverwachte twist.  

De tropische Medinilla is een bijzondere bloem die weinig verzorging, maar wel veel ruimte nodig heeft. De roze bloemen breken wild uit en kunnen een lengte bereiken van bijna 30cm. In deze DIY presenteren we je twee speelse, kleurrijke manieren om de Medinilla perfect tot haar recht te laten komen: verwerkt in een macramé hangpot en op kleurige blokken. Het klassieke macrame uit de jaren 70, is de laatste jaren weer erg populair geworden en krijgt van ons een opvallende Crazy Illusions look. Bij de andere variant spelen we ook intensief met kleur, en plaatsen we de Medinilla op zelfbeschilderde kleurrijke blokken. Zo maken we van de Medinilla een kunstwerk en kunnen we ongehinderd toekijken hoe hij bloeit! 

medinilla hangpot

DIT HEB JE NODIG

  • Medinilla
  • Glanzende of gekleurde stof of touw (let op: draagvermogen noodzakelijk)
  • Bloempot naar keuze
  • Bakstenen
  • Spuitverf of acrylverf
  • Schaar
  • Optioneel: spiegel(s) 
AAN DE SLAG

STAP 1
Spuit of verf de bakstenen in een kleur naar keuze. Hier maak je later de planten standaard van. Doe dit het liefst buiten of op een betegeld oppervlak en dek de grond af met een krant. Laat je fantasie de vrije loop en durf met kleur te spelen! De Medinilla komt oorsrponkelijk uit de Filippijnen en is het mooist wanneer hij wordt omgeven door kleur.

Stap 2

Nu is het tijd om te knopen. Volg een van de vele online video's over macramé (bijvoorbeeld die van Interior Junkie) om te zien hoe dit in zijn werk gaat. Er zijn verschillende manieren om te knopen, van eenvoudig tot complex. Voor de eenvoudige optie knip je 4 of 8 stukken stof af en knoop je ze aan één uiteinde vast. Plaats vervolgens de pot in het midden van de knoop, leg er nog een knoop op voldoende afstand bovenop en hang hem dan op. 

Stap 3

Zoek een plek om je plant op te hangen of kies ervoor om de plant te plaatsen op je pasgeverfde bakstenen. Wil je de Medinilla nog meer laten opvallen? Plaats er dan spiegels eromheen! Als je de plant aan het plafond hangt, kun je 'm ook tegenover een spiegel hangen die je al in huis hebt staan. Voor een extra speels effect maak je meerdere planthangers en hang je ze op verschillende hoogtes in de ruimte. 

Laat ons jouw interpretatie van deze kleurrijke DIY zien via Facebook of Instagram met de hashtag #mooiwatplantendoen. Benieuwd naar meer DIY's rondom deze stijltrend? Lees dan meer over Crazy Illusions