Happy Plant Appreciation Day!

Een goed moment om je planten extra te verwennen
Geschatte leestijd: 2 minuten

Op donderdag 13 april is het Plant Appreciation Day: onze favoriete feestdag van het jaar! Waarom? Omdat ze onze gezondheid bevorderen. Omdat ze alles mooier maken. Omdat ze onze leefomgeving vergroenen. En natuurlijk gewoon omdat we dol op ze zijn!

Plant Appreciation Day | Mooiwatplantendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Werken aan een groot, groen gezin 

Plant Appreciation Day, oftewel 'Waardeer je Plant Dag', is het perfecte moment om een mooie, nieuwe kamerplant in huis te halen en de planten die al bij je wonen eens extra te vertroetelen. Geef je planten een dompelbadje, douche, wat plantenvoeding of een goed gesprek. Dit is ook het moment om te zorgen voor gezinsuitbreiding door planten te stekken. En misschien zelfs even verpotten om ze extra ruimte voor persoonlijke groei te geven. Wil je ze echt verwennen? Trakteer ze dan op een paar uur luisteren naar Classic FM: woonplanten zijn dol op Hayden, Beethoven, Brahms en Schubert, zo blijkt uit meerdere onderzoeken.

Wij ♥ planten! 

  • Trakteer jezelf op een spektakelplant, zoals Medinilla of vleesetende Venusval.
  • Laat je kind een eigen woonplant kiezen en verzorgen.  
  • Geef een mooie plant aan een vriendin of iemand die niet vaak buiten komt.  
  • Geef je collectie groene huisvrienden een paar nieuwe vriendinnen.  
  • Sommige planten zijn beter af samen dan alleen, dus plaats ze eens samen in een pot. Reken maar dat ze dat fijn vinden! 

Fijne Plant Appreciation Day! Welke plant(en) heb jij in huis gehaald en/of extra vertroeteld? Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen.