Ga op plantenwereldreis in je eigen huis

De komende tijd wonen we in de tropen

Terwijl de blaadjes van de bomen vallen, hou je zelf de zomer nog even vast door af te reizen naar de tropen. Te duur of te weinig vakantiedagen? Laat de tropen dan naar jou toe komen. Tover je huis om tot een inboedeljungle, slinger aan woonkamerlianen en maak een tropical thuistour. Binnen mag je ook volop van de natuur genieten!


Hallo, kleurrijke tarzans: Medinilla, Gloriosa en Anigozanthos

Deze groene kleurexplosies trekken zich niks aan van het feit dat de zomer voorbij is. De spectaculaire bloemen gaan gewoon nog even door. De vrolijkheid knalt door je woonkamer met deze enthousiaste bloeiers, en de bijzondere bladeren maken het feest compleet.

Zo schenkt de Medinilla je nonchalante grote, zachtroze bloemen met een extra tropische verrassing. Zodra de zachtroze blij makers zich hebben geopend, krijg je trosjes met dieproze bloemetjes cadeau. De enthousiaste kurkentrekkersliertjes van de Gloriosa kunnen niet stilzitten: ze klimmen overal naartoe. En als de Anigozanthos de woestijn op kan fleuren, kan hij ook veel voor jou betekenen. Eigenlijk kun je ook niet zonder zijn fluweelachtige stengels, rode, gele, oranje of roze buisjes en unieke bloemen. Zet ze bij elkaar in de hoek en je hebt geen vliegticket meer nodig!

Eau de jungle: Gardenia, Stephanotis en Jasmijn

Zien is geloven, maar als je bij het openen van de voordeur al geprikkeld wordt met een heerlijke geur, valt de werkstress direct van je af. Dit weten de Gardenia, Stephanotis en Jasmijn ook. Daarom verblijden ze heel je woning met een heerlijk natuurlijk huisparfum.

Eenmaal binnen in je jungle begroeten de witte bloemetjes je vanuit onverwachte plekken. Ze groeien namelijk alle kanten op en trekken eigenwijs hun eigen plan. Combineer ze met riet, bamboe en hout en je vergeet compleet dat je in Nederland zit.

Stijl je regenwoud 

Go extreem en zet de planten voor een botanisch behang of zoek juist het contrast. Door het groen in een industriële sfeer te zetten krijg je een prachtige combinatie van koud en warm. De groene eenvoud maakt dat je verder bijna geen accessoires nodig hebt. In de regenwouden zie je tenslotte ook geen lijstjes, prullen en romantische kaarsjes. 

Beelden: Leonie Mooren