Jasmijn: sprookje uit het verre oosten

Thuisparfum dat groeit, bloeit én klimt

De geur van Jasmijn is uniek. Zoet en oriëntaals, maar tegelijk ook levendig. Bij aromatherapie wordt het ingezet als een blijmaker, die zorgt voor een gevoel van harmonie en optimisme. En in de parfumwereld geldt jasmijn als de Koning der Oliën (Roos is de koningin), omdat het de meest mannelijke geur is van alle bloemenoliën. De meeste jasmijn voor de parfumindustrie wordt in Spanje, Frankrijk en Egypte gekweekt. 

Razend populair geuringrediënt

Jasmijn is een mateloos populair ingrediënt voor parfums, het zit in meer dan 150 bekende geuren. De bekendste zijn Alien van Thierry Mugler, J'Adore van Dior en Le Jasmin van Annick Goutal. Allen zijn gemixt met andere geuren, opvallend vaak met verwante Gardenia. Wie pure jasmijn wil komt terecht bij essentiële oliën, zoals jasmijn sambac olie of de pure parfums van Arabian Oud. Die zijn echter wel vrij zwaar, het is dus een kwestie van goed doseren.  

Ook geschikt voor de thuispluk 

Dat de geur zo sterk is komt omdat er 8000 handgeplukte bloemen in 1 ml pure Jasmijnolie gaan. Dat is nog een heel gedoe, dus zet thuis gewoon de woonplant neer. Net even wat minder bedwelmend en bovendien als huisparfumeur heel prettig om naar te kijken, met die mooie groene blaadjes. Die ook nog eens lekker kunnen klimmen en slingeren. Bovendien: een bijna uitgebloeid jasmijnbloemetje weg plukken en over je huid wrijven en je ruikt óók verrukkelijk. 

Jasmijn Mooiwatplantendoen.nl