Tips van de Groenburgermeester

Rapper Dio op groene missie

Rapper Dio mocht zich in 2021 de eerste Amsterdamse Groenburgermeester noemen.  Met deze titel kreeg hij de schone taak om zich een jaar lang in te zetten voor het vergroenen van de stad. Dio is zijn eerste vergroeningsproject in de stad gestart. Dicht bij zijn ouderlijk huis: in de Baarsjes. Benieuwd?

Rapper Dio Groenburgermeester Mooiwatplantendoen.nl

De nazomer is het ideale moment om de groene vingers uit de mouwen te steken. De grond is nog vrij warm van de zomer, dus prettig voor planten om de wortels in de grond te nestelen. En tsja, er valt  in de herfst vaak genoeg regen. Wil jij ook aan de slag om je buurtje te vergroenen? Rapper Dio geeft drie groene tips:

Een goede voorbereiding is het halve werk

Het voorwerk is het belangrijkst. Houd bij het uitkiezen van de planten in gedachten wat de behoeften zijn van de plant en of deze passen in de straat. Kijk of er bij jou veel schaduw of juist zon is. Zo maak je het voor jezelf en de plant makkelijk om te groeien. Weet je het niet zeker? Sla onze plantenwijzers erop na of lees ons artikel over geveltuinen

Verbloem wat lelijk is

Wil je een grauwe voorgevel of regenpijp verstoppen? Dan is de Toscaanse Jasmijn zeer geschikt. Met een stuk gaas biedt je deze makkelijke plant al genoeg steun. Kant-en-klaar kopen kan ook. Andere opties voor het verstoppen van de grauwe muur zijn de klimop, Muehlenbeckia en de Blauwe Regen.

Gedeelde moestuin

Net als in de Orteliusstraat kun je een moestuin aanleggen voor jou en je buren. Alle kruiden die je nodig hebt voor het eten, vind je dan gewoon voor de deur. Benieuwd wat voor lekkers je kunt maken met kruiden? Bekijk al onze recepten

Heb jij een van de tips toegepast? Deel ‘t met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #vangrauwnaargroen.