Stressverlager moestuin

Maak je hoofd lekker leeg

Droom je van een moestuin en van eten uit je eigen tuin? We snappen het helemaal. En nog leuker: bij de moestuin krijg je gratis een anti-stresspakket. Hoe? Drie keer een uitleg.

Moestuinieren Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Dag kantoor, hoi frisse buitenlucht

Grote kans dat je voor je werk of je studie vooral veel binnen zit. Te veel zitten is al niet heel gezond, helemaal niet als je hoofd ondertussen overuren draait. Deadlines, een volle agenda inclusief een hoop to do's brengen je brein nog verder op hol. Een moestuin geeft je dan de perfecte aanleiding om naar buiten te gaan en in beweging te komen. Frisse lucht, fluitende vogels, een briesje dat met je haar speelt en je hoofd langzaam leeg blaast.

Met je handen in de aarde

Nog zo’n ontspanningsoefening van Moeder Natuur: met je handen in de aarde wroeten. Zaaien, verpotten en schoffelen hebben de bijzondere bijwerking dat ze je helpen relaxen. Zet je telefoon op stil, concentreer je op de aarde en voordat je het weet ben je in een meditatieve staat. Je hartslag gaat omlaag, je gedachten kalmeren en hé... Komt daar iets groens op?

Je hoeft niks...

Targets, resultaatgericht werken en prestatiedrang: laat ze achter je. In de tuin werk je voor je plezier. Soms geeft dat resultaat in de vorm van 28 rijpe courgettes. Een andere keer kun je de wortels wel uit de grond kíjken, maar gebeurt er niks. En dat maakt niet uit. Want je bent buiten, je leert door te doen en je hoeft niets want de natuur kan heel veel zelf. Doe een stapje terug, ontspan en geniet. Zo, dat voelt goed!

meer inspiratie

Nogmaals: je hoeft niks. Maar voor meer inspiratie check je het artikel over snoepen uit je eigen tuin en ontdek je de lekkerste recepten met zelfverbouwde groenten, kruiden en fruit. Na het maken van deze lekkernijen is het uiteraard weer tijd om lekker te ontspannen en om ons te volgen via Instagram, Facebook en Pinterest