Rapper Dio: Groenburgemeester van Amsterdam

Meer groen in grauwe straten
Geschatte leestijd: 2 minuten

Een groene leefomgeving is goed voor je gezondheid, zorgt voor meer saamhorigheid in de wijk waarin je woont en draagt bij aan meer biodiversiteit. Kortom: een groene buurt heeft veel voordelen

Meer groen in de wijk is wat veel mensen willen, maar wat in de praktijk lang niet altijd wordt gerealiseerd. Zeker in deze digitale, individualistische tijd hebben mensen moeite om – samen met de buurt – actie te ondernemen. Daarom geven we in samenwerking met rapper Dio een voorzet in onze hoofdstad. Dio gaat zich als Groenburgemeester van Amsterdam een jaar lang inzetten om de stad te vergroenen! 

groenburgemeester Dio | mooiwatplantendoen.nl

Van initiatief tot uitvoering

Van het aandragen van nieuwe ideeën tot het daadwerkelijk vergroenen van straten: het takenpakket van een Groenburgemeester is zeer divers, maar dat is zeker aan Dio besteed. Met zijn muziek bewees hij al dat hij mensen bij elkaar kan brengen in deze gekke tijd. Tel daar zijn liefde voor de natuur en zijn passie voor duurzaamheid bij op, en je snapt waarom hij de aangewezen persoon is om mede-Amsterdammers op te roepen om hun straten te vergroenen!  

“Ik vind het een compliment en een eer om de allereerste Groenburgemeester van Amsterdam te zijn en om komend jaar te helpen met het vergroenen van de stad. Ik ben een geboren en getogen Amsterdammer, dus ik kan wel een aantal straten bedenken die vergroening kunnen gebruiken”, aldus Dio.

Een boost voor de buurt

Het mooie van groene initiatieven is dat ze niet alleen de buurt zelf opfrissen, maar ook zorgen voor een fijne en vrolijke ontmoetingsplaats voor omwonenden. “Door vergroening worden buurtgenoten opnieuw met elkaar verbonden en komen verschillende culturen samen. Daar zet ik me dit jaar graag voor in”, aldus Dio. 

Zelf aan de slag?

Wil jij ook de switch maken van grauw naar groen, maar vind je het lastig om je schouders eronder te zetten? We inspireren je graag. Met een paar simpele aanpassingen, zoals het wippen van je stoeptegel of het verstoppen van een grauwe muur, kun je al een groot verschil maken. Of wat dacht je van een groenere voortuin, of een groen dak

Heb jij zelf een leuk idee wat je met ons wilt delen of zie je raakvlakken, schroom niet en neem contact met ons op via deze link

Rapper Dio Groenburgermeester Mooiwatplantendoen.nl


We zijn benieuwd naar jouw metamorfose van grauw naar groen. Deel je ‘m met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen?