DIY: gun je parfumplanten een klimrek

Mooie knooppunten voor witte geurende bloeiers

Met dit kunstige knoopwerk maak je niet alleen een originele roomdivider, je geeft geurende witte bloeiers als Stephanotis en jasmijn meteen houvast om goed te kunnen klimmen en kronkelen met hun fraaie ranken. Gardenia houdt haar takken en bloemen altijd keurig bij zich, en vormt zo een mooi staand tegenwicht. Deze drie heerlijk geurende witte bloeiers zijn Woonplanten van de maand maart. Prachtig om te zien, een belevenis om in huis te hebben en dit stukje macramé 2.0? Makkelijker dan je denkt!

Dit heb je nodig: 

  • Geurende witte bloeiers, zoals Stephanotis, Jasmijn en Gardenia
  • Zoveel pannetjes als je parfumplanten hebt (deze zijn van Ikea)
  • Snoeischaar
  • Ronde stok, 120 cm lang
  • Plankjes
  • Stevig touw: hier zijn 12 touwen van 6 meter gebruikt
  • Boormachine + boor met de dikte van het touw  

Witte geurende bloeiers Mooiwatplantendoen.nl DIY
Zo maak je het: 

Stap 1

Hang de stok aan het plafond en bind 24 touwen zo aan de stok dat er 12 paren ontstaan. Knoop de touwen met de weitasknoop. De techniek en de variatie vind je hier.

Witte geurende bloeiers Mooiwatplantendoen.nl DIY

Boor in de hoeken van de plankjes gaatjes, rijg de touwen erdoor, zorgt dat ze recht hangen en maak knopen aan de onderkant, zodat de plank goed blijft zitten. Knoop door tot het touw op is.
 

Witte geurende bloeiers Mooiwatplantendoen.nl DIY
Stap 3

Plant de woonplanten in de pannetjes en verdeel ze zo over de plankjes. Stephanotis en jasmijn worden meestal geleverd met een rekje. Als je dat voorzichtig losmaakt, ziet dit duo er meteen een stuk spannender uit en kunnen de ranken zich beter rond je knoopkunst wikkelen. 
 
Witte geurende bloeiers Mooiwatplantendoen.nl DIY