ROZE PLANTEN VOOR EEN ROMANTISCHE ZOMERTUIN

Voeg charme toe met een vleugje millennial pink

Zachtroze kleuren ademen zomer en vormen de zoete basis voor lome middagen in de tuin, inclusief ijskoude drankjes en de geur van barbecue. Wij hebben de mooiste roze tuinplanten voor je op een rij gezet, waarmee je jouw tuin in een romantische zomertuin verandert.

Roze planten voor een romantische zomertuin | Mooiwatplantendoen
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Mooi roze is niet lelijk

Geef je tuin of terras een snelle zomerupdate door plantenpotten met roze planten te vullen, zoals op de foto hierboven. Combineer Alstroemeria met Petunia, Oost-Indische kers en Diascia. Door companion planting met verschillende roze tinten toe te passen, geef je een ongedwongen, romantisch gevoel aan je buiten.

Roze planten worden echte aandachtstrekkers wanneer je iedere plant in z’n eigen pot laat stralen. Zet de potten op een verhoging - een bankje of tafel - zodat ze bewonderd kunnen worden tijdens je pastelroze tuinfeest. Van links naar rechts zie je Campanula, Japanse notenboom, Gerbera, een hoge Fuchsia, Cosmos, Rhodohypoxis Baurii - ook bekend als Roodsterretje -, potroos en klimhortensia, met op de voorgrond Mandevilla. Mix en match je favorieten om je eigen roze buitenwereld te creëren.

Een pastelroze tuinfeestje | Mooiwatplantendoen

De roze fuchsia, roos en Mandevilla zijn drie alltime favorites wat zachtroze tuinplanten betreft. Ze stralen in potten, maar doen het ook goed in de volle grond.

Fuchsia

Deze plant is verkrijgbaar in eindeloze combinaties van wit, roze, rood en paars. De plant is een makkelijke groeier en de winterharde, meerjarige versie heeft weinig onderhoud nodig. Uitgebloeide bloempjes verwijderen hoeft niet, want die laten vanzelf los. Yes, zoetroze zomerconfetti op de grond!


 

Roos

 

Als er één bloem voor romantiek staat, dan is het de roos wel. Deze roze variant doet denken aan een zwoele zomerliefde. Deze "Classic Select" rozen zijn sterke planten die zich thuis voelen in een pot. Haal uitgebloeide bloemen weg, zodat de plant z’n energie steekt in het produceren van nieuwe bloemen. Met een beetje geluk duurt deze summer fling de hele zomer lang.
 

 


Mandevilla

De trompetvormige bloemen van Mandevilla 'Sundaville Cream Pink' vragen om aardbeien en slagroom, sorbetijs en pavlova’s met zomerfruit. Ook dit is een onderhoudsarme plant, die van mei tot september bloeit. Laat de plant via een stok omhoog klimmen of kies voor een compactere variant wanneer je weinig ruimte hebt.

 

 


een roze muur

Voor een extra beetje pit: verf een muur roze! Al ongeveer een decennium is de #plantsonpink hashtag populair op Instagram, en terecht. Er gaat niets boven een roze muur om het groen van planten tot leven te brengen.

meer zomerse inspiratie

Toe aan meer zomerse planteninspiratie? Ontdek dan eens deze 5 heerlijk geurende zomerplanten of ga aan de slag met een buitenkantoor en verhoog je productiviteit. En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook.