5 tips om je huis mooier én gezonder te maken

Natuurlijk met de hulp van planten

Je huis is je haven, de plek waar je tot rust komt, jezelf kunt zijn en kunt bijtanken. Hoe gezonder je huis is, hoe beter jij je voelt. Met deze 5 tips gaat dat nóg makkelijker worden.

5 tips om je huis mooier én gezonder te maken klimop, gerbera, krulvaren en Spatiphyllum Mooiwatplantendoen.nl

1. Kies voor groene sopjes 

Desinfecterende middelen zijn in een normaal huishouden nergens voor nodig, volgens de Gezondheidsraad. Sterker nog, door het gebruik ervan kan resistentie tegen antibiotica ontstaan, zodat de werking daarvan dramatisch kan dalen. Gewoon schoon is echt schoon genoeg. Wil je het aantal chemicaliën in huis terugbrengen, kies dan voor een eco-reiniger of goede ouwe groene zeep. 

2. Probeer maar eens weg te kijken

Dankzij planten in huis voelen we ons blijer. Hebben we meer energie en kunnen we ons beter concentreren. Je loopt alleen het gevaar zó’n enorme beauty in huis te halen dat je je ogen niet meer van die groene schone af kunt halen. De meest weelderige varen, een immense strelitzia in de hoek, bananenboompjes die vrolijk naar je lonken. Tsja, probeer je dan maar eens te focussen op de huishoudelijke administratie..

3. Even flink ademhalen 

Je voelt je fitter wanneer de luchtkwaliteit in huis op zijn best in. Niet te droog, niet te warm en het liefst ook nog eens zonder microbacteriën. Gelukkig kunnen planten je daar een flink blaadje mee helpen. Er is keuze genoeg. Kies je voor de spannende klimop of hippe pannenkoekplant? Bekijk ook de rest van onze zuivere line-up. 

4. Groen in de keuken

Wat mist er in een opgeruimde, frisse keuken? Juist! Een beetje leven. Kruidenplanten zoals basilicum, citrusboompjes of een charmante vijg in de keuken laten alle gerechten die worden gemaakt nét wat lekkerder smaken. Als is het maar doordat je je even in de Mediterrane waant. Met een beetje geluk proef je de smaak van groen terug op je bord. 

5. Chemicaliën-vrij slapen 

Muggen, vliegen, spinnen. Niemand houdt van het verkeerde gekriebel onder de dekens. Met citroengras en vleeseters in de slaapkamer hoef jij niet meer te rieken naar muggenspray. En niet geheel onbelangrijk: je wordt ook nog eens zonder jeukende plekjes wakker!