Zuiver groen: de mooiste luchtfilters ooit

Maak van je huis je eigen puur-natuur-biotoop

Zoals de regenwouden de longen van de aarde zijn, zo helpen zuiver groen planten het klimaat in je huis optimaal te houden. Zodat jij je er helemaal prettig voelt. 

klimop, gerbera, krulvaren en Spatiphyllum luchtzuiverende planten Mooiwatplantendoen.nl

De tropische regenwouden worden ook wel de longen van de aarde genoemd, omdat ze door de vele bomen en planten veel zuurstof produceren. Woonplanten zoals de zuiver groen-selectie werken precies zoals dat exotische groen: ze leven door middel van fotosynthese. Dat is het omzetten van zonlicht in energie. Die gebruikt de plant om koolstofdioxide (CO2) en water (H2O) om te zetten in suikers zoals glucose. Hierbij komt zuurstof (O2) vrij als afvalstof. En zuurstof is nu net een eerste levensbehoefte van de mens. Juist, dit hebben we allemaal geleerd met biologie!

's Nachts werkt het net even anders

Omdat er in de nacht geen zonlicht is, leven planten dan van de suikers die overdag zijn aangemaakt. Hierbij worden de suikers weer omgezet in koolstofdioxide (CO2) en water (H2O), maar er is ook zuurstof uit de lucht nodig. Dit is identiek aan hoe mensen voedingstoffen verwerken, door zuurstof in te ademen en CO2 uit te ademen. Dus ook planten gebruiken zuurstof en produceren CO2, net als wij. Gelukkig leveren planten onderaan de streep meer zuurstof op dan dat ze gebruiken. Wat ze voor ons fijne metgezellen maken!

Natuurlijke luchtverfrissers 

Zuiver groen planten dragen niet alleen bij aan meer zuurstof in huis, ze nemen via hun bladeren onder andere ook fijnstof en andere schadelijke stoffen op uit de lucht. Vervolgens worden deze stoffen in de plant of de wortel opgeslagen, afgebroken en afgevoerd via de aarde. En als laatste helpen zuiver groen planten de luchtvochtigheid in huis te verbeteren en onfrisse geurtjes af te breken. Hierdoor verbetert het binnenklimaat in huis, waardoor je je prettiger voelt en thuis beter kunt werken, leven én sporten.