Indoor kleurentherapie met planten

Ga je voor groen of roze?
Geschatte leestijd: 2 minuten

Ken je dat, ergens binnenkomen en meteen voelen dat een huis een prettige uitstraling heeft? De kleuren van planten helpen om van elke ruimte je lievelingskamer te maken. 

Kleurentherapie met planten Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Chromotherapie is het gedachtegoed waarbij kleur wordt gezien als een vorm van materie* die een bepaalde energie afgeeft. En die bepaalt dan niet alleen de sfeer in een vertrek, maar ook hoe de mensen zich erin voelen. Dat effect kun je bewerkstellingen door de muren of meubels een bepaalde kleur te geven. Maar sneller en makkelijker is het om een paar planten strategisch neer te zetten om zo de stemming ter plekke een zetje in de goede richting te geven. 

Kleuren uit de laatste stijltrend

De stijltrend Collecting Memories voor de lente en zomer draait om geborgenheid, veiligheid en troost. Kleuren die hierbij passen zijn zacht en wekken prettige herinneringen op. Roze, poederpaars en groen zijn kleuren die we in deze stijltrend vaak terugzien. Maar wat doen die kleuren met je?

Groen, roze en paars

Groen stimuleert groei en harmonie. Met de heldere bladeren van blauwvaren of de stekelige exemplaren van kamerden heb je dus kans op minder gekibbel in de speelhoek. Paars bevordert spiritualiteit en denken, dus zet gerust een bromelia op je meditatieplek of je bureau. Roze wekt gevoelens van ontspanning en romantiek op, een roze bromelia of het spannende blad van ficus is dan ook een aanwinst voor je slaapkamer.

Kleurentherapie met planten Mooiwatplantendoen.nl

NOG MEER COLLECTING MEMORIES

Kleurentherapie past helemaal in dé stijltrend van dit moment: Collecting Memories. Meer weten over deze of andere stijltrends? Lees dan snel verder of bekijk de DIY het maken van een hortensiakrans

* A Critical Analysis of Chromotherapy