Indoor kleurentherapie is het nieuwe Feng Shui

Met bromelia haal je het beste uit jezelf!
Geschatte leestijd: 2 minuten

Ken je dat, ergens binnenkomen en meteen voelen dat een huis een prettige uitstraling heeft? De kleuren van bromelia helpen om van elke ruimte je lievelingskamer te maken. 

Bromelia Indoor kleurentherapie is het nieuwe Feng Shui Mooiwatplantendoen.nl

Feng Shui ken je waarschijnlijk als 'acupunctuur voor je huis'. Het gaat dan om je meubels zo plaatsen dat de 'chi' (energie) er vrijelijk rond kan stromen. Hetzelfde principe is toe te passen met kleuren. Dit is chromotherapie, waarbij kleur wordt gezien als een vorm van materie* die een bepaalde energie afgeeft. En die bepaalt dan niet alleen de sfeer in een vertrek, maar ook hoe de mensen zich erin voelen. Dat effect kun je bewerkstellingen door de muren of meubels een bepaalde kleur te geven. Maar sneller en makkelijker is het om een paar planten strategisch neer te zetten om zo de stemming ter plekke een zetje in de goede richting te geven. Bromelia's zijn hiervoor perfect, omdat ze zulke unieke, sterke kleuren hebben. 

Welke bromelia heeft wat voor effect? 

Blauw verfrist en verkoeld, Aechmea 'Blue Rain' is daarom de perfecte metgezel voor je badkamer en studeerplek. 
Groen stimuleert groei en harmonie. Met groenroze sierananas heb je dus kans op minder gekibbel in de speelhoek. 
Rood staat voor kracht en energie. Een paar Guzmania's op het aanrecht kunnen helpen om gezond te gaan koken in plaats van iets te bestellen. 
Paars bevordert spiritualiteit en denken, dus zet gerust een Tillandsia op je meditatieplek of je bureau. 
Roze wekt gevoelens van ontspanning en romantiek op, een roze Guzmania of Aechmea s dan ook een aanwinst voor je slaapkamer 
Oranje werkt verwarmend en sociaal opwekkend, de vrolijke veren, speren en vlamvormen van Vriesea zijn heel geschikt voor de woonkamer 
Geel is stimulerend en zorgt voor een gevoel van autoriteit. Gele Guzmania en Vriesea zijn daarom prima bromelia's voor ruimten waarin beslissingen moeten worden genomen, zoals kantoren. 

* A Critical Analysis of Chromotherapy