Vlinderorchidee

Voor heerlijke kriebels in je buik

Wat een stijlvolle knapperd! Vlinderorchidee staat prachtig op zichzelf of met meerdere in een schaal. Deze bloeiende woonplant flirt er rustig op los, voel je de vlinders al kriebelen in je buik?

Vlinderorchidee Mooiwatplantendoen.nl

Kleuren en vormen

Stralend wit, kuikengeel, maar ook citroen en zacht oranje. Roze van poederig tot hot pink. En paars van lila tot purper. Wil je daar stippen, strepen, sproeten of randjes bij? Het kan allemaal met vlinderorchidee (Phalaenopsis). Deze dame laat aan een elegante, hoge steel een weeldigere bloemenkam bloeien die wel tot drie maanden aanhoudt.

Symboliek

Het is makkelijk raden waar vlinderorchidee haar naam vandaan heeft. Phalaenopsis komt van het Griekse 'phalaina wat 'nachtvlinder' betekent en verwijst naar de vorm van de bloem. In de bloemensymboliek geef je met een vlinderorchidee blijk van charme, verfijning en schoonheid. Als dat geen mooi gebaar is!

Herkomst

De orchidee werd rond 1700 via ontdekkingsreizen naar West-Europa meegebracht vanuit de tropische regenwouden van Azië, Nieuw-Guinea en Australië. Het was een van de eerste tropische bloemen die in de bloemencollecties in Victoriaanse oranjerieën verscheen. De orchidee is zo populair dat er naast de 60 verschillende soorten duizenden hybrides zijn gemaakt.