Dag kerstboom, hallo kerst plantenboeket

Voor wie zin heeft in iets nieuws dit jaar
Geschatte leestijd: 2 minuten

Is het je wel eens opgevallen? Kerst staat volledig in het teken van planten; met kerstbomen, kerststukjes, maretakken en kransen vol hulst. Mocht je een keer iets anders in huis willen, dan hebben we iets heel bijzonders voor je bedacht: het overweldigende kerst plantenboeket.

Dag kerstboom, hallo kerst plantenboeket | Mooiwatplantendoen.nl

Laat je inspireren door de schilderkunst

Je hebt vast en zeker bloemstukken gezien die doen denken aan schilderijen van oude Hollandse meesters. Zo'n stuk kan je ook met planten maken. Het is de kwestie van verschillende plantstructuren, diepte- en hoogteverschillen, kleuren, belichting en een vleugje durf combineren.

Ingrediëntenlijstje

We laten je natuurlijk niet met lege handen naar de plaatselijke bloemist of het tuincentrum gaan. Voor ons spectaculaire plantenboeket hebben we Medinilla de hoofdrol gegeven. Deze bloeiende kamerplant steelt de show met hangende, roze bloemen. Bromelia doet z'n eigen ding in de middelste laag, met daarachter Orchideeën in verschillende kleuren en vormen. De felgele bladeren van Croton maken dit plantenboeket af.

Meer kerstinspiratie

Op zoek naar meer creatieve ideeën om je kerstdagen extra groen en feestelijk te maken? Bekijk ons kerstdossier met alle planteninspiratie, ontdek dit plateau met kaarsen en stekjes, of maak een homespray met de geur van kerst, of plof neer op de bank en laat je inspireren door ons Pinterstboard Kerst. Oh, en vergeet je niet om jouw kerstcreaties met ons te delen via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen?