Internationale Dag van de Orchidee

Laat je 3 september overladen met de pracht van deze prachtplant
Geschatte leestijd: 3 minuten

Als je als plant je eigen dag hebt, nog internationaal ook, dan ben je wat. Dan is de plantenbak al snel te klein. De grote stoere bladeren met als twist aan de steel een zoet uiteinde, maken de orchidee tot een parel in de plantenwereld. Er zijn maar liefst meer dan 25.000 soorten die op de eerste donderdag van september allemaal in het zonnetje staan. En voor deze dag kan direct zonlicht geen kwaad. 

Inspirerende Route van de Orchidee

Dit jaar kun je voor het eerst de Route van de Orchidee volgen. Deze ode aan de stijlvolle kleine plant met grootse bloemen is een wandeling vol verrassingen in Amsterdam, Londen, Parijs of Keulen. Verschillende locaties, merken en artiesten verrassen je met moois geïnspireerd op of met orchideeën.

Een route door de Amsterdamse 9 Straatjes

Je hebt nu een heel goede reden om naar Londen, Parijs of Keulen te gaan, maar wij blijven in onze eigen hoofdstad om de bloemetjes buiten te zetten. Rondom de Amsterdamse 9 Straatjes word je vanaf 13.00 uur ondergedompeld in de orchideebeleving.

  • Je geniet onder andere van prachtige orchideekunstwerken van floral designer Pim van den Akker.
  • Bij boetiekhotel Canal House doe je mee met de orchideeworkshop van orchideestylist Tess Perry of proost je in de bar met een orchideecocktail of -mocktail.
  • In fashionstore SMAAK Amsterdam word je fashionably vastgelegd met orchidee door fashion-illustratrice Mimi Nizan.
  • Bij fashionstore Fab. word je omringd door orchideeën en fashion-items die passen bij jouw karakter, waarmee je op de foto gaat.
  • En bij beautysalon SOAP Treatment Store krijgen je nagels een lakje in een orchideekleur en word je verwend met een goodiebag en een mini-orchidee.

Je eigen ode aan de orchidee

Halverwege de route ben je er al lang en breed achter dat er dus ook een orchidee is die perfect bij jou past. En bij je interieur. Deze prachtige plant is er namelijk in superveel kleuren, soorten en printjes: van spetterend groen en paars tot sober wit. De classy orchidee is veel pittiger dan je denkt en ook helemaal niet zo moeilijk in de omgang. Om een beetje de show te kunnen stelen heeft ze natuurlijk een lichte plek nodig. De kans is groot dat het in je huis al tussen de 15 en 25 °C is, dus dat is goed. En welke huisgenoot hoeft er maar een keer per maand voeding? Eigenlijk is de orchidee voor ieder huis een goed idee.

Orchidee

Orchidee

Orchidee

Kijk voor meer informatie over de orchidee en de orchideeënroute op Orchidsinfo.eu.