Wat zijn jouw #plantgoals deze herfst?

Nieuw seizoen, mooie plannen, groene planten

Goede voornemens, je hoeft er niet mee te wachten tot 1 januari. Sterker nog: verspreid ze een beetje over het jaar. Zo is een nieuw seizoen een logisch moment voor wat bezinning en daar komen soms nieuwe plannen en doelen uit. Daarom stellen we je de vraag: wat zijn jouw #plantgoals voor dit najaar?

Meer, meer, méér groen

Meer groen is natuurlijk een fantastische #plantgoal. Een haalbaar doel waar je je gegarandeerd beter door voelt, twee belangrijke voorwaarden voor een goed voornemen. Mix Tillandsia's met bloeiende orchideeën, koop een hangplant, een luchtzuiverende plant of kijk ter inspiratie eens naar ons kamerplantenoverzicht. Blader door een plantenboek om een nieuwe lieveling te ontdekken of doe de test, kom erachter welke plant het beste bij je past en bereik zo moeiteloos jouw #plantgoal.

Groene herinrichting

Je huis is al een indoor urban jungle. Mooi! Tijd voor #plantgoal. Groene herinrichting. Want je kocht een plant, toen nog een en nog een en nu staan ze overal. Doe iets wat je ook wel eens met je meubels doet: geef ze een andere plek. Groepeer ze, zodat je rustgevende groene zones in je kamer hebt. Kies daarbij voor potten die onderling mooi matchen en speel een beetje met hoogte. Zet planten op een krukje, koop een (vintage) plantenstandaard of hang ze op. Laatste tip: zet verschillende soorten uit een plantenfamilie bij elkaar, zoals bijvoorbeeld de Calathea.

Gezonde planten

Bij het schuiven van je planten moet je wel even opletten of ze op een goede plek staan. Planten zijn meestal geen fan van een leven naast de verwarming of op de tocht. Check ook meteen of ze niet te licht of te donker wonen. Waarmee je onbewust bezig bent #plantgoal Gezonde planten. Bruine blaadjes, droge aarde of beestjes? Snoei, bemest, bestrijd en help je plant een #fitplant te worden. Dat is namelijk het goede voornemen van de plant zelf.

Groen galore

Op de badkamer, op kantoor of in de keuken: planten brengen er leven. Groen galore is daarom een onmisbare #plantgoal voor dit najaar. Lees ons artikel Verwen jezelf met een huis vol planten voor handige tips en inspiratie.

Iedereen een plant

Met #plantgoal Iedereen een plant maak je je vrienden en familie blij en de wereld een stukje groener. Geef deze herfst een plant cadeau op alle verjaardagen, feestjes en etentjes. Een pannenkoekplant voor een zoetekauw, een grote ficus bij een nieuw, groot huis en en cactus voor een nonchalante plantenliefhebber (of een wat stekelig type). De herfst was nog nooit zo groen.

Wat zijn jouw #plantgoals? Laat het ons zien op Instagram.