Verwarming-overwintertips

Geef je groen wat extra verzorging tegen uitdroging
Geschatte leestijd: 2 minuten

Klagen je planten over droge blaadjes en nerven die veranderen in kloven? Verandert de aarde langzaam in een donkere woestijn en krijgt de plant een ongezond bruin tintje? Nu we binnen flink aan het stoken zijn, worden steeds meer planten jaloers op de potjes hydraterende crème in jouw badkamer. Geen paniek. Binnen een handomdraai zijn je botanische huisgenoten weer gelukkig en groeien ze tevreden richting de lente.

Tips tegen uitdroging Mooiwatplantendoen.nl

Help je planten de verwarmde winter door

De verwarming op volle toeren is vaak de boosdoener en de oorzaak van verdorde blaadjes en depressief groen. De droge lucht is schadelijk. De meeste planten komen ten slotte van oorsprong uit de tropen. De inhoud van de pot kwijnt langzaam weg en is extra vatbaar voor plantenziekten. Maar om nu de verwarming compleet uit te zetten en een duik te nemen in overdreven veel dons en dubbellaagse pantoffels... We hebben een aantal verwarming-overwintertips voor je!


Tips tegen uitdroging

  • Hydrateren is het groene smeren. Omdat je bij planten geen extra dik crèmetje kan gebruiken, zet je bakjes water op de verwarming en verwen je planten regelmatig met een extra slok. 

  • Verwijder dode blaadjes, zodat de plant gezond blijft. 

  • Kruip ’s nachts onder een dubbeldik dekbed en zet de thermostaat laag. Dan kunnen je groene vrienden bijkomen.  

  • Zet je planten nooit op de tocht en hou rekening met temperatuurverschillen. Een flinke dosis winterweer bij het openen van de voordeur levert een trauma op bij je plant. 

  • Heb je enkel glas, zorg dan dat de plant niet (voor een deel) tegen het raam staat. Voor je het weet heb je een botanische ijsbal.

Hé, komt daar in de verte het eerste vleugje lente al aan?