Welk plantentype ben jij?

Win de plant die het beste bij je past

Je hebt de naalden opgezogen en de feestdagen achter je gelaten. Wat nu? Op naar het tuincentrum om de leegte op te vullen! Maar wacht… een plant is altijd een leuk idee, maar kijk eerst even welk groen het beste bij je past. Welk plantentype ben je eigenlijk? Voor je het weet, zie je door de prachtplanten het bos niet meer. Ben je botanisch lui of wil je doorstekken naar een hele groenexplosie? Welke vorm bladeren, welke sfeer, hoe groot, met betekenis, snelgroeiend, kleur? Help! 

In een paar stappen naar de perfecte plantenmatch

Met een paar keer ‘ja’ en ‘nee’ beland je zo bij de plant die perfect bij je past.

Dracaena

Maak het luchtig en geniet van de tropen. De vrolijke bladeren stralen in verschillende kleuren aan stevige stammetjes en zuiveren ook nog eens de lucht voor je.


Pachira

De Pachira maakt een stamstatement, maar de bladeren doen zeker niet onder. En voor als je net iets te veel hebt uitgegeven in december: hij staat bekend als geldboom.


Monstera

Hallo plant! De grote, ronde bladeren met flinke inkepingen zijn de nieuwe stylishe boost in je huis. Hij staat symbool voor een lang leven en zuivert de lucht voor je.


Zinkvaren

Een drukke, vrolijke aandachttrekker. De bijzondere grijsgroene bladeren van de zinkvaren nemen je huis niet over, maar maken het wel compleet.


Ficus lyrata

Subtiel, luchtig en toch erg aanwezig. De Ficus lyrata is de neef van de vijg en krijgt vaak bladeren van zo’n 50 cm lang. Ze zijn groen, leerachtig en glanzend en hebben opvallende, lichte nerven die verzonken zijn in het vioolvormige blad.