IJsthee van Chinese Roos

Verfrissend drankje met een warme kleur

Als je één opvallend kenmerk van de Chinese Roos zou moeten noemen, dan zou dat waarschijnlijk de bloem zijn. Maar wist je dat deze niet alleen wonderschoon is, maar dat je er ook thee van kunt maken? Of ijsthee natuurlijk, met dit verkoelende recept.

Copyright: Gourmandeintheekitchen.com

De Chinese Roos in je thee

De Chinese Roos heeft nog een naam: Hibiscus. Onder die naam kun je thee kopen*, gemaakt van de bloem van de woonplant. Hibiscusthee heeft een prachtige rode kleur, een wat zurige smaak en schijnt erg gezond te zijn. Hibiscus zit vol vitamine C en kan de bloeddruk verlagen (onderzoek Dianne McKay, gepubliceerd in 2010 in het Journal of Nutrition). Ideaal om ijsthee van te maken, met aardbei en rabarber.

Recept voor Hibiscusijsthee

Wat heb je nodig voor dit lekkere drankje?

  • 4 rabarberstengels, in dunne plakjes gesneden
  • 1 liter water
  • 2 tot 3 Hibiscustheezakjes
  • 1 of 2 eetlepels honing
  • Een klein bakje aardbeien, schoongemaakt en in kleine stukjes gesneden

Van de Chinese Roos, oftewel Hibiscus, maak je snel een verfrissende ijsthee Mooiwatplantendoen.nl

Op het blog Gourmande in the Kitchen van foodie Sylvie Shirazi lees je hoe je de ijsthee maakt (en je vindt er nog veel meer heerlijke recepten en prachtige foto’s). Proost!

* We raden je aan om de theezakjes te kopen in plaats van de thee zelf te maken, want niet alle Chinese Rozen zijn geschikt voor consumptie.