Breng je interieur tot leven met planten

Creëer een plek vol groen en dierbare herinneringen

De kans is groot dat je jouw meubels hebt uitgezocht op uiterlijk, functionaliteit en prijs-kwaliteit. Maar heb je jouw meubilair ook al eens bekeken als leeg canvas om een ensemble vol groen en dierbare herinneringen te creëren? Lees verder, ontdek hoe je een meubelstuk tot leven brengt en laat je inspireren!

dressoir met planten | groen interieur
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Hoe creëer je een groen en persoonlijk hoekje?

Zelf zo’n verzameling vol planten, souvenirs, natuurlijke schatten en dierbare herinneringen maken? Dat doe je zo!

  1. Start met groen. Kies voor kamerplanten die de sfeer geven die je voor ogen hebt. Zet deze planten naast, voor en op het meubelstuk. Wissel grote en kleine planten met elkaar af voor het mooiste effect en gebruik kamerbomen voor extra veel groen! In ons voorbeeld gebruikten we Asparagus, Alocasia zebrina (olifantsoor), Varen Adiantum en Dieffenbachia
  2. Voeg dierbare souvenirs toe die je hebt verzameld tijdens vakanties of speciale gelegenheden. Of het nu een schelp is van een exotisch strand, een beeldje van je lokale markt of een object dat je per toeval hebt gevonden.
  3. Verzamel objecten uit de natuur. Ga naar buiten en verzamel al het moois dat de natuur te bieden heeft. Van dennenappels tot stenen en de mooiste bladeren: neem de natuurlijke schatten mee waar je een goed gevoel van krijgt. Je kunt deze schatten uiteraard wisselen per seizoen!
  4. Voeg foto’s toe van geliefden. Familiefeest? Geboorte? Verjaardag? Speciale gelegenheid? Een overleden dierbare? Kies je meest dierbare foto’s uit, geef ze een matchende lijst en laat ze stralen op jouw meubelstuk.
  5. Voeg geleidelijk aan steeds meer planten, souvenirs, natuurlijke vondsten en foto’s toe. Laat je verzameling groeien, net als de planten die erop, ernaast en ervoor staan! Het is een organisch project vol liefde en zorg. 

Welke kamerplanten in je woonkamer? 

Vind je het lastig om kamerplanten te kiezen voor in je woonkamer en bij het betreffende meubelstuk? Copy-paste dan de planten uit dit artikel (Asparagus, Alocasia zebrina, Varen adiantum en Dieffenbachia). Tip: laat je ook inspireren door deze 3 stijlvolle XL-planten, en door de planten die gebruikt zijn voor deze 4 groene zitjes

varen adiantum | orchidee | kamerplanten

De voordelen van planten in huis

Zo’n groen en persoonlijk hoekje is niet alleen prachtig om te zien, het daagt je uit om creatief te zijn en meer oog te hebben voor je omgeving en de natuur. En dat is nog niet alles, want planten in huis hebben veel voordelen! Planten hebben een bewezen kalmerend effect en bevorderen je mentale en fysieke gezondheid. Bovendien zijn ze natuurlijke luchtzuiveraars en dempen ze geluid. Dus waar wacht je nog op? Aan de slag! 

Meer inspiratie

Op zoek naar meer inspiratie voor een groener interieur? Ontdek dan eens deze 3 stijlvolle XL-kamerplanten waarmee je meteen veel groen in huis haalt of laat je inspireren door deze groene eethoek. Ook leuk: maak zo'n verzameling van groen en dierbare herinneringen in het klein met deze 'wonderkamer-DIY'. Voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook