ZO ORGANISEER JE EEN WINTERTUIN BONFIRE

Genieten van een winterse namiddag
Geschatte leestijd: 2 minuten

De dagen zijn kort en daar is niets ergs aan. Want wat is er knusser dan kletsen rondom het licht van een warme vuurkorf of -pot*? Met deze tips creëer je de ultieme winterse namiddag. Met mogelijk uitloop tot in de avond...

Zo organiseer je een wintertuin bonfire | Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Mensen komen al honderden jaren bijeen rondom vreugdevuren. Deze vuren worden gebruikt om iets te vieren, bijvoorbeeld het einde van de vastentijd, een oorlog of het jaar (kerstboomverbranding). Het vuur verbrandt het verleden en viert de toekomst. Creëer ook je eigen vreugdevuur dichtbij huis, want op droge dagen kun je prima van je geliefde buitenruimte genieten. Volg deze stappen voor een winterse bonfire:

Stap 1

Werp een blik op je buitenruimte en bepaal hoe jouw bonfire opstelling er uit komt te zien. Kleed je winterse tuin, terras of balkon aan met mooie bloeiers zoals de Helleborus. Een handige tip: plaats je planten in een verrijdbare plantenbak, zo kan je makkelijk bekijken hoe planten op verschillende plekken staan en ze na afloop van de bonfire weer een ander plekje geven.  

Stap 2

Nu is het tijd om je vuurkorf of vuurpot strategisch te plaatsen. Zorg dat de warmte goed verdeeld wordt over de gasten. Vul de ruimte rondom de zitjes op met sfeervolle, kleine Picea’s. Plaats er eventueel een paar stoelen bij en je hebt een knusse plek voor je bonfire.

Stap 3

Verzamel je fijnste kleedjes, zoals deze diervriendelijke van The Soft World, hang lampjes in bomen of struiken en knutsel deze botanische theelichten in elkaar. Zet een muziekbox neer voor wat verwarmende muziek.

Stap 4

Hapjes (marshmallows!) en drankjes (warme choco, glühwein of gember-tijm thee) mogen natuurlijk niet ontbreken. Je bonfire kan beginnen!

Tip: doordat je stil zit krijg je het eerder koud. Dus kleed je warm aan en neem eventueel een extra trui of sjaal mee. 

* Voor het milieu maakt het uit wat je opstookt. Bovendien kunnen buurtgenoten last hebben van de rook van jouw bonfire. Met een paar simpele maatregelen kun je die overlast beperken. Lees er meer over op de website van Milieu Centraal.

Meer winterse inspiratie

Benieuwd naar nog meer inspiratie om buiten te genieten? Bekijk dan eens hoe je een kleurrijke wintertuin maakt, of laat je inspireren door ons winterdossier. Hoe ziet jouw winterse tuin, terras of balkon er uit? Deel het met ons via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen.