De zon op je feesttafel

Tafeldecoratietips om je vingers bij af te likken

Misschien heb je vakantie maar ga je niet weg, of wil je juist vieren dat je binnen afzienbare tijd op een tropisch palmenstrand ligt. Hoe dan ook: het is tijd voor een zomers feestje. Imponeer je vrienden met een aangeklede feesttafel, hét middelpunt van je fiesta. Geef je tafel een beetje de ruimte en kleed ‘m aan met de heerlijkste hapjes, verfrissende drankjes en natuurlijk planten en bloemen. Feesttafel – dansvloer: 1-0.

Zomerse feesttafel met planten en bloemen - Mooiwatplantendoen.nl

Tip 1. De palm als basis van je zomerse feesttafel

Op de tafel leg je bladeren van je palm, bijvoorbeeld de Kentia Palm. Misschien heb je die al staan en vindt de plant het niet erg om wat blad af te staan. Je kunt ook een kleine palm kopen en de bladeren afsnijden. Die leg je vervolgens kris kras op je tafel. Hé, dat ziet er al goed uit!

Tip 2. Plant in glas

Van hippe mason jars maak je plantenpotten die je her en der op je feesttafel deponeert. Vooral exotische planten zoals de Bromelia doen het goed op een zomerfeestje. Kwestie van de planten voorzichtig uit hun kweekpotje halen, in de mason jar stoppen en eventueel een beetje bijvullen met potgrond.

Tip 3. Tafelkaartjes met bloei-aspiraties

Maar we zijn er nog niet. Op de tafel zetten we mooie kaartjes bij de hapjes, natuurlijk opgeleukt met bloemen en een paar mooie takjes. Die maak je zo:

  • Koop kaartjes op visitekaartjeformaat, standaardjes, wat losse bloemen en een paar mooie takjes (of haal de bladeren van de bloemen). Op de foto: roze korenbloem
  • Schrijf in je schoonste schrift de namen van het gerecht op de kaartjes
  • Bevestig het plantblad of een bloem aan de kaartjes door het steeltje door een perforeergaatje te halen, of door het met washitape op het kaartje te plakken of te bevestigen aan het standaardje waar het kaartje in zit.

Feestelijke outfit aan, muziekje op en hiep hoi, daar gaat de bel al.