DE MOOISTE PLANTENBOEKEN: DEEL 2

Neem een groen moment voor jezelf

Planten zijn niet alleen mooi om naar te kijken; over ze lezen is minstens zo leuk. Wij zetten de mooiste plantenboeken van dit moment voor je op een rij. Dus plant jezelf op de bank en geniet!*

Root Nurture Grow

Plant Design masters Ro Co leren je in dit boek hoe je je kamerplanten kunt vermeerderen, stekjes maakt, planten bij de wortels verdeeld en zelfs hoe je nieuwe wortelsystemen in de lucht kunt laten groeien. Maar dat is niet alles: het boek bevat ook DIY's om het beste uit je planten te halen. Bijvoorbeeld hoe je je eigen stekjes trechter maakt.

 

 

Decoreren met planten

Levende designstukken die zorgen voor een goede vibe en betere luchtkwaliteit: we hebben het natuurlijk over planten! Een sterk staaltje design by Mother Nature dat een prominente plek in je huis verdient. Dit boek staat vol met fraaie interieurfoto’s van ruimtes waarin planten de hoofdrol spelen. Inspiratie genoeg!

 

Boys with Plants

Scott Cain selecteerde vijftig interessante, slimme, intrigerende, oh en ook knappe, mannelijke plantenliefhebbers van over de hele wereld. Naast een portret met hun groene oase, delen de mannen hun beste plantentips; je steekt er dus ook zeker iets van op. Het boek is bedoeld als veldgids en inspiratiebron en zorgt ervoor dat meer mensen planten een plekje in hun huis geven. En daar zijn wij natuurlijk helemaal voor!

 

Basilius Besler's Florilegium: The Book of Plants

We geven het toe: een eerste druk in 1613 maakt dit niet het meest recente plantenboek. Toch verdient dit boek - dat gezien wordt als een van de mooiste schatten van de botanische literatuur - een plek in jouw bibliotheek. The Book of Plants bevat prachtige kopergravures van 90 plantenfamilies en maar liefst 340 geslachten. Need we say more?

 

Wild at home

Als er iemand is die het fijn vindt om in een urban jungle te wonen, dan is het Hilton Carter wel. Hiltons huis is gevuld met meer dan 200 planten - and counting. Zijn plantenliefde brengt Hilton met zijn boek graag op anderen over. En dat lukt aardig, al zeggen we het zelf!

 

Plant Tribe

De auteurs van Urban Jungle komen met een nieuw boek: Plant Tribe. Het boek draait om de positieve kracht van planten. Daarnaast brengt Plant Tribe je een nieuwe dosis plantenkennis en advies over hoe je planten het beste tot z’n recht laat komen in huis.

 

Vintage Botanical Illustration

Of je nu graag naar mooie plaatjes kijkt of zelf graag met potlood of verf aan de slag gaat: dit boek is voor jou. Vintage Botanical Illustration bevat honderden copyright vrije botanische illustraties die je kunt gebruiken als inspiratie voor je eigen project of gewoon, om eindeloos doorheen te bladeren.

 

Rootbound

Alice Vincent is het prototype van een urban gardener: haar piepkleine appartement en balkon in Londen staat vol planten. Maar dat was niet altijd het geval. In haar boek Rootbound vertelt Alice hoe het groeien van planten haar hielp om weer met zichzelf in balans te komen.

 

 

 

Nog niet uitgelezen? In dit artikel lichten we nog meer mooie plantenboeken uit.

*De regering verzoekt alle inwoners van Nederland zoveel mogelijk thuis te blijven. Wil je een boek uit dit lijstje kopen? Koop deze dan online en laat ‘m thuisbezorgen.