Groene vingers, rustig hoofd

Je plant blij, jij blij

Het is je vast wel eens opgevallen hoe kalm je wordt als je met planten bezig bent. Met je handen in de aarde lijkt je brein even een pauze te nemen. Zouden ze dat nou bedoelen met ‘in het nu zijn'? Hoe je het ook noemt, goed voor je is het zeker.

Kamerplanten verzorgen | Mooiwatplantendoen.nl

Terug naar je natuur

Door planten te verpotten, water te geven of dode bladeren weg te halen, maak je contact met de natuur. Er vindt een verstilling plaats, waardoor je ook een verbinding met je eigen basis maakt. Daar waar je emoties zijn, je verlangens, instinct en je behoeften. De ratio doet even een stapje terug.

Je ratio neemt even pauze

En juist die ratiopauze zorgt ervoor dat je kunt luisteren naar wat je echt wilt. Het haalt de schil van verwachtingen, materiële zaken en status weg en toont je ware ik. Klinkt dit zweverig? Misschien. Maar het is heel natuurlijk. Kunnen voelen wat er in je leeft zorgt ervoor dat je beslissingen neemt die goed zijn voor je. En dat is allesbehalve vaag en vooral heel gezond.

Verwen je planten, verwen jezelf

Neem dus vandaag nog een moment om in te checken bij je groene gasten. Geef ze water en eventueel wat voeding. Haal dode blaadjes en uitgebloeide bloemen weg. Haal het stof van bladeren en zie de glans terugkomen. Bij je plant, maar ook bij jezelf. Bedankt plant!