Dit heb je nodig:
-
2 tot 3 kopjes water
-
3 in plakjes gesneden citroenen
-
Een paar takjes rozemarijn
-
Eventueel houten (ijs)stokjes
-
Sauspan
Zo maak je het
Zet het vuur laag en meng alle ingrediënten in de sauspan. Af en toe roeren en goed laten sudderen. De aroma’s vullen dan al snel de keuken en rest van het huis.
Wil je de geuren ook op andere etages de lenteshow laten stelen? Vul dan kleine glaasjes met je zelfgemaakte elixer of doop de houten (ijs)stokjes in het brouwsel. Deze zet je in een shotglas of vaasje in bijvoorbeeld de badkamer of het toilet.
Wist je trouwens dat er planten met bloemen zijn die naar fondantchocolade ruiken? De Cosmos atrosanguineus 'Chocolate' is onderdeel van de Asteraceae en ruikt naar je favoriete snack. Maar zet je tanden liever niet in het bloemblad, daar is ‘ie nou net niet voor bedoeld.