DIY: maak een klimrek voor je klimmers

Klimmende planten kunnen wel een steuntje gebruiken

De Clematis, Tuinplant van de Maand april, klimt tot grote hoogte. Maarrr...waar tegenaan? Met onze DIY maak je een klimrek voor deze bloeier en andere tuinplanten die het hogerop zoeken.

DIY klimrek voor planten Mooiwatplantendoen.nl

Met deze DIY sla je drie vliegen in een klap. Je ruimt afgevallen takken uit de tuin op, maakt een natuurlijk ogend juweel van een klimrekje en je bent even lekker bezig op je terras. En nee, het is echt niet moeilijk.

Wat heb je nodig?

- stukjes boomtak van ongeveer dezelfde dikte en lengte;

- stevig touw;

- een schaar;

- een schroevendraaier;

- schroef en plug.


Stap 1

Sorteer de takken en leg ze in de volgorde die je wilt gebruiken. Knip twee stukken touw, maak ze iets langer dan je het rekje hoog wilt hebben. Wikkel het touw om een tak en leg er een knoop in.


Stap 2

Maak op die manier het touw aan alle takken vast, aan beide kanten. Zorg ervoor dat je aan beide kanten ongeveer evenveel ruimte tussen de takken houdt. Maak van het touw een ophanghaakje aan de bovenste tak vast.

 


Stap 3

Hang het rekje met schroef en plug vast aan een schutting, een muur of de afscheidingswand van je balkon. Zet er klimmende planten tegenaan, zoals Clematis, Druif, Hedera. Op naar de blauwe hemel!