Violen, heb jij ze al?

Dit is het moment om van de viool jouw terrasheld te maken

Fluweelzacht met sappige steeltjes, in klassieke en nieuwe kleuren. Met een tekening of bijna effen. Groot én klein. Viooltjes zijn misschien wel de meest veelzijdige terrashelden ooit. En je kunt ze nu overal krijgen!

Violen Mooiwatplantendoen.nl

Nu de lente er (dan eindelijk) is, staan violen te popelen om jouw tuin, terras of balkon een flinke dosis Vitamine Kleur te geven. En dat doen ze moeiteloos: ze kunnen tegen een stootje, kikkeren na een beetje nachtvorst gewoon weer op en bloeien maandenlang dat het een lieve lust is. Dus waar wacht je nog op?

Een match made in heaven

Verzamel je mooiste potten, hangbakken, manden en schalen en poets ze even op, als ze na een lange winterslaap wat stoffig of groen uitgeslagen zijn. En dan op naar het tuincentrum, de plantenzaak of de bloemist. Tuinaarde? Check. Violen in onweerstaanbare kleuren? Dubbelcheck. Thuis aangekomen maak je van de potten en de violen een match made in heaven, alle kleuren en formaten door elkaar, of juist liever ton-sur-ton. Zo mooi kan de lente zijn.

En op je bord natuurlijk

Smaken die violen op je terras naar meer? Eetbare viooltjes (speciaal te koop, zet dus niet je tanden in de violen die je net hebt geplant) doen het ook goed op je bord. Wat dacht je van viooltjesijs met crunchy bloemetjes, of in een mooie bowl? En heb je nog even geduld, dan maak je er een zomerse salade van. Viooltje, je valt in de smaak.

Instakleur

Trots op jouw violenterras- of gerecht? Deel je foto op Instagram met #Mooiwatplantendoen.