Het buitenzitseizoen is weer geopend

Kleurrijke tuinbloeiers brengen de lente op je terras
Geschatte leestijd: 2 minuten

De eerste zonnestralen van de lente, die koester je. Uit de wind zit je al prinsheerlijk op je balkon of in je tuin. Een beetje kleur op je wangen, kleur op je terras: met tuinbloeiers om je heen is het buitenzitseizoen nu officieel geopend.

Madeliefjes, violen en stengelloze sleutelbloemen

Na een verfrissende lenteschoonmaak, is het tijd om je bloemist, tuincentrum of bouwmarkt op te zoeken. Begin april is het ideale moment om violen in te slaan, madeliefjes en stengelloze sleutelbloemen (Primula aucalis). Deze tuinbloeiers kunnen tegen een stootje en hebben geen last van eventuele nachtvorst. Zet ze in de volle grond of potten, of schaf een paar hangbakken aan voor de aan de rand van je balkon.

Clematis en hangbegonia

Ook Tuinplant van de Maand april, clematis, lonkt naar je. Deze plant bloeit nu misschien nog niet, maar belooft je binnenkort een wand vol bloemen. Neem 'm dus mee en zet 'm ergens neer waar hij kan klimmen en je kan verrassen. Tot die tijd zorgt de Mandevilla voor een tropische oppepper op je terras. En nu je toch bij je bloemist of tuincentrum bent: de hangebegonia is Balkonplant van het Jaar 2017. Tot medio mei fleurt deze schoonheid je woonkamer op, daarna kan 'ie naar buiten. Heb je al een haakje?

En anders volgend jaar

Heb je nog geen tuin of terras, maar droom je wel van een buiten? Onderzoek of het mogelijk is om een gemeenschappelijke tuin aan te leggen. Zodat je volgend voorjaar ook kunt proosten op de opening van het buitenzitseizoen.