Inpakken is nóg leuker dan geven

En al helemaal met deze botanische inpaktips

Je hebt er al een paar weken over nagedacht. Wat is een passend cadeau? Opeens wist je het en vol voorpret heb je het online besteld. Maar wat blijkt: het cadeau is niet mooi ingepakt of er zit helemaal geen papiertje omheen. Geen nood, met deze tips wordt inpakken nóg leuker dan geven.

Kerst 2018 Mooiwatplantendoen.nl

Het begin is het halve werk

Geloof ons maar als we zeggen dat een goede voorbereiding je een hele hoop kopzorgen gaan schelen. Geen gedoe met gescheurd papier, plankbandrolletjes die geen beginnetje lijken te hebben, papercuts en rommelig ogende pakjes. Op de checklist: schaar, plakband, beeldig cadeaupapier, lint en de allermooiste planten.

Strak is het toverwoord

Een bal inpakken is nog niet zo makkelijk, dus laat dat cadeaus vooral over aan de vliegensvlugge vingers van de inpakafdeling van het chique warenhuis. Maar een rechttoe rechtaan doos is voor jou geen match. Kies voor pakpapier dat past bij het cadeau. Zeer stijlvol in een enkele kleur of juist met een rijke print waar je hebberig van wordt. Meet het papier netjes af, bedenk wat de boven- en onderkant gaat zijn en begin maar met inpakken. Met een beetje net vouwwerk heb je maar drie kleine plakbandjes nodig. Gelukt? Yes, op naar de finishing touch!

Finishing touches

Een lint van velours, een touw met glittereffect of een extra strook papier geeft ieder pakje wat extra cachet. Maar om nou echt de show te stelen onder de kerstboom moet je wel van goeden huize komen, of nog beter: net bij het tuincentrum vandaan komen. Een cadeau strak ingepakt, met mooi lint én de meest uitbundige plant als eyecatcher is al bij voorbaat een succes!

Delen

Geven is delen, dus laat jouw inpakresultaat zien op Instagram met de hashtag #mooiwatplantendoen. We zijn benieuwd!