Kleed je kerstboom aan met planten

Groen, groener, groenst!
Geschatte leestijd: 2 minuten

Wil jij je kerstboom een keer helemaal anders optuigen? Of heb je een ernstig tekort aan kerstballen? Kleed je boom dit jaar dan aan met planten. Ja, dat lees je goed: planten!

Kleed je kerstboom aan met planten | Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Groen + groen = doen

In eerste instantie lijkt het wellicht wat dubbelop. Maar als je het eindresultaat ziet, begrijp je wel waarom het aankleden van je kerstboom met planten zo gek nog niet is. De verschillende texturen en kleuren kun je beschouwen als natuurlijke ornamenten. Samen met fonkelende lichtjes en rode ballen is het een match made in heaven... uh, nature! Bijkomend voordeel: je bent helemaal in lijn met de Trend Collectie van dit moment. 

Aan de slag

Kies in het tuincentrum prachtige, kleine planten uit die je in de boom wilt hangen. Wij gebruikten onder andere de prachtige Gebedsplant. Geef de planten water, zodat ze niet verdorren, en hang ze vervolgens met haken in de boom. Let op: de planten wegen wel wat meer dan reguliere kerstballen, dus hang ze richting de stam. Sproei de bladeren en kluit de komende weken regelmatig nat met een plantenspuit. Dan heb je er het langste plezier van. 

Meer kerstinspiratie

Op zoek naar meer creatieve ideeën voor een alternatieve kerstboom? Bekijk dan eens deze knappe exemplaren, of laat je inspireren door de variant waarin we de kerstboom met bloemen aankleden. Oh, en vergeet je niet om jouw boom met ons te delen via Instagram of Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen?