Kerstcadeaus inpakken met groen

Bijna te mooi om uit te pakken

Heb je de perfecte cadeaus besteld en ontvangen, dan blijft er nog één ding over: de kerstcadeaus inpakken. Lastig of saai hoeft dat niet te zijn. Met deze botanische inpaktips wordt de verpakking een feest an sich!

Kerstcadeaus inpakken met het mooiste groen | Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

kerstcadeaus inpakken

Dit jaar geen gedoe met gescheurd papier, plakbandrolletjes die geen beginnetje lijken te hebben en rommelig ogende pakjes. Dit heb je nodig voor het inpakken van je kerstcadeaus:

  • Een leeg en schoon werkblad op een fijne werkhoogte (bijvoorbeeld de eettafel, het aanrecht of een bureau)
  • Scherpe schaar
  • Plakband (in plakbandhouder)
  • Stevig cadeaupapier (of inpaktextiel met plantafdruk)
  • Feestelijk lint of touw en/of andere feestelijke inpak-accessoires
  • De allermooiste bladeren, takjes en/of bloemen

kerstcadeaus mooi inpakken

Kies voor inpakpapier dat past bij het cadeau. Ga je voor een bont gekleurd papiertje? Voor stijlvol eenkleurig? Of kies je voor een duurzame, zelfgemaakte variant, zoals dit botanische inpaktextiel? Wat je ook kiest: meet de nodige hoeveelheid inpakmateriaal netjes af en bedenk voordat je begint met inpakken wat de boven- en onderkant gaat zijn. Met een beetje strak vouwwerk heb je maar drie kleine plakbandjes nodig. Gelukt? Yes, op naar de groene finishing touch!

Feestelijke fINISHING TOUCH

Een lint van velours, een touw met glitter-effect of een extra strook papier geeft ieder pakje wat extra cachet. Maar om nou echt de show te stelen onder de kerstboom moet je wel van goeden huize komen, of nog beter: net uit de tuin of het tuincentrum vandaan. Een strak ingepakt cadeau met mooi lint én het meest uitbundige groen als eyecatcher zorgt gegarandeerd voor succes!

MEER KERSTINSPIRATIE

Op zoek naar nog meer creatieve ideeën om van je kerstdagen een groen feestje te maken? Bekijk ons kerstdossier met alle planteninspiratie, ontdek dit groene plantenboeket of ontdek deze 7 planten die perfect geschikt zijn als kerstcadeau. En voor je dagelijkse dosis inspiratie volg je ons natuurlijk op Pinterest, Instagram en Facebook