Kerst op je tuintafel

Voor een buitengewoon kerstgevoel

Van mooi versierde kerstboom tot groene tafeldecoratie: binnenshuis hebben we die fijne kerstsfeer al snel te pakken. Maar ook buiten is die warme sfeer zo gecreëerd! Met je favoriete winterse items en niet te vergeten: de mooiste winterplanten in kerstkleuren.

kersttafel met planten | mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Een winters tafereel

Voor het ultieme kerstgevoel op je balkon, in je tuin of patio, verzamel je al het moois dat je een winters gevoel geeft. Denk aan een mini-kerstboom, dennenappels, kaarsen(houders) en typische winterplanten. Maar ook een zelfgemaakte plantenslinger in kerstkleuren zorgt voor een buitengewoon kerstgevoel!  

Typische winterplanten

Ga je aan de slag met een kersttafel, dan kies je natuurlijk voor planten die je in de kerststemming brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze 4 typische kerstplanten voor buiten? Op de kersttafel uit ons voorbeeld gebruikten we onder andere kerstroos (helleborus), cyclaam, conifeer, camelia en amaryllis.

seizoenstafel buiten en binnen

Het einde van de feestdagen hoeft niet het einde van dat warme seizoensgevoel te betekenen. Laat jouw tuintafel een organisch geheel zijn dat gedurende de seizoenen verandert. Voeg nieuwe vondsten toe en verander de planten met de seizoenen mee. En wil je zo'n knus tafereel met je mooiste vondsten ook binnen creëren? Bekijk dan eens deze DIY.

Meer (kerst)inspiratie

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken voor een groene kerst? Ontdek welke 7 planten je graag cadeau wilt geven (en krijgen) met kerst, kom te weten welke tuinplanten zorgen voor een typisch kerstgevoel, of ga aan de slag met deze kids-proof DIY voor sfeervolle plantenpotjes op je kersttafel. Oh, en volg je ons al op Pinterest, Instagram en Facebook?

Seizoenstafel kerst | mooiwatplantendoen.nl