DIY: badzout met de bloemen van de begoniaplant

Helemaal passend in de huidige stijltrend

Gedroogde bloemen geven kleur en geur aan je bad. Daarnaast hebben bloemen een zachte werking op de huid. Hoe lekker is dat? Laat het bad alvast vollopen terwijl wij vertellen hoe je zelf een badzout met begonia en rozen maakt.

DIY: badzout met de bloemen van de begoniaplant Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Dit heb je nodig

  • 250 gram Himalaya zout of zeezout uit de dode zee
  • Gedroogde bloembladeren van bijvoorbeeld de begoniaplant en rozen
  • Optioneel: etherische oliën zoals roos, lavendel, eucalyptus of rozemarijn

Zo maak je het

Droog de bloemen door ze op een goed geventileerde plek op te hangen. Of je kunt ze ook op een lage stand in de oven drogen. Bekijk ook ons artikel over bloemen drogen.

Zorg voor een schone pot met deksel. Meng de ingrediënten in een kom. Op 250 gram zout druppel je 20 druppels etherische olie. Rozenolie ontspant, een bad met lavendelolie voor het slapen bevordert de nachtrust en eucalyptus of rozemarijn werkt verfrissend. Voeg een handvol gedroogde bloemblaadjes toe. Versier je bad om het af te maken met verse begonia’s.

De badkamer maak je helemaal ready voor jouw cocoon-moment met een fijne playlist, een heerlijk drankje, aangestoken kaarsen en een dampend bad. Met jouw zelfgemaakte badzout! Het badzout werkt als reiniger en scrub en de etherische olie en bloemen geven je huid een fluweelzachte zoen. Geniet ervan, je hebt het verdiend!

MEER TRENDCOLLECTIE INSPIRATIE

Wil je meer inspiratie hoe je de stijltrend Traditional Sentiment kan introduceren met de hulp van planten? Stek je eigen Marantafamilie, creëer een wow-effect met Camelia, introduceer de zen-plant Pinus in de tuin, herontdek vergeten bloeiende planten of maak een hoekje met een levende plantentafel.

Volg ons op PinterestFacebook en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Traditional Sentiment. Bekijk ook eens ons lookbook voor meer inspiratie!