NAJAAR/WINTER 2022 TREND COLLECTIE: TRADITIONAL SENTIMENT

Planten die je dit seizoen niet wilt missen

Dit seizoen staat in het teken van de hang naar nostalgie in een warm en rijk interieur. Stijltrend Traditional Sentiment geeft je een veilig gevoel en zorgt ervoor dat je ontspannen toe kan geven aan je favoriete hobby’s. Zoals lezen, het stekken van planten of schilderen. Planten spelen een grote rol in deze trend. Vergeten bloeiende planten komen subtiel terug en krijgen nieuwe aandacht. Buiten wordt wel heel letterlijk het verlengde van binnen door het creëren van een echt huiskamergevoel.

Lees snel verder, ontdek de binnen- en buitenplanten van deze trend en geef ze een mooi plekje in je huis, tuin of op je terras!

NAJAAR/WINTER 2022 TREND COLLECTIE: TRADITIONAL SENTIMENT Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

KAMPERPLANTEN

Saintpaulia

De Saintpaulia, ook bekend als Kaaps viooltje, wie kent ‘m niet? De plant staat bekend om haar retro vibe, maar maakt een flinke comeback. Helemaal passend bij de stijltrend Traditional Sentiment. Bekijk ook deze groene line-up eens. 

Kalanchoë

Kalanchoë is de ideale plant voor wie weinig tijd en/of groene vingers heeft. Super makkelijk in het onderhoud, want de dikke stevige vetplantblaadjes slaan een voorraadje vocht op. En toch levert de plant niet op in design, want het is een waar spektakelstuk! Desgewenst in oogverblindende kleuren. 

Begonia

De begonia staat voor balans. Door de veelzijdigheid van de plant is er altijd wel een begonia die bij je past en die balans brengt in je interieur. Je hebt bladbegoinia’s, maar vooral de bloeiende begonia’s zijn helemaal van nu! Ben je toe aan wat balans in je leven? Met de DIY begoina badzout breng je balans én zen in je leven. 

Fatsia

De vingerplant, ook bekend als fatsia, is niet alleen mooi, maar ook nog heel gezond. Hij hoort bij de groep luchtzuiverende planten en kan dus een gezond leefklimaat in huis creëren. Dat doe je door bijvoorbeeld een hele tafel vol fatsia te zetten. Bovendien is de Fatsia, als beminner van vochtige lucht, ook fan van een plek in de badkamer. Waar wacht je nog op?

Hertshoorn

Vraag maar aan je ouders of buren op leeftijd. Vroeger was hertshoorn een hele populaire kamerplant. En net als andere groene klassiekers maakt ook deze een opvallende comeback. Helemaal in lijn van dé stijltrend van dit moment.

Prayerplant

Maranta staat ook bekend als prayerplant of gebedenplant. Vanwege het bijzondere gegeven dat de bladeren ’s avonds, wanneer het donker wordt, gaan bewegen: ze gaan meer naar boven staan. Ze vouwen zichzelf dicht, als biddende handen, dus. Mooi moment zo voor het slapen gaan om zelf ook even stil te staan waar je deze dag dankbaar voor bent! Kan je niet genoeg krijgen van maranta? Stek dan je marantafamilie

TUINPLANTEN

Camelia

De camelia mag dan een tropische uitstraling hebben, de plant is een winterbloeier. Dit neefje van de theeplant en de Japanse Roos geniet van de halfschaduw en beloont jouw goede zorgen met schitterende, roosachtige bloemen. Wat een aanwinst in de tuin!

Pinus

In China, Japan en Korea heeft Pinus een bijzondere symbolische betekenis. Daar staat hij voor kracht, een lang leven en constant geduld. In veel tuinen bij tempels en huizen kom je de Pinus tegen in die landen, vaak in mooie vormen gesnoeid. Een prachtplant van binnen en buiten voor binnen of buiten! Want zeg nou eerlijk, de pinus heeft met een subtiel gebaar en grote impact. 

Helleborus

Het blijft spectaculair: een tuinplant die in de winter schitterend bloeit. De Helleborus – beter bekend als kerstroos - trakteert je van januari tot en met april op knoppen en grote bloemen met een prachtige kroon als hart. Maak jij ook een zee van winterbloemen met Helleborus dit jaar?

Leucothoe

Met de Leucothoe (spreek uit als: leu-KO-thowee) op je tuin, terras of balkon heb je nooit een kleurtekort. In het Verre Oosten staat de plant bekend als 'kampvuurtje', omdat de nieuwe scheuten wel iets weg hebben van vlammetjes. In overdrachtelijke zin houdt Leucothoe je warm in de koude maanden, puur door ernaar te kijken.

Benieuwd naar de bloemen-trends voor de herfst en winter van 2022? Bekijk de Traditional Sentiment bloemencollectie hier.

Volg ons op PinterestFacebook en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Traditional Sentiment. Bekijk ook eens ons lookbook voor meer inspiratie!