Verzamel een plantenfamilie op tafel

Groene impact!
Geschatte leestijd: 2 minuten

Heb je een hoekje in huis waar nog niet veel gebeurd? Waar je wel wat leven in de brouwerij wilt brengen? Introduceer een levende plantentafel! Een groen statement voor dat hoekje naast de bank of een plekje dat wel wat kleur kan gebruiken. Welke plant jij hiervoor moet hebben? Wij hebben de ideale kandidaat.

Verzamel een plantenfamilie op tafel Mooiwatplantendoen.nl
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Groene vingers

Maak kennis met fatsia. Deze groene rakker, ook bekend als vingerplant, dankt zijn naam aan het Japanse woord voor 8. Omdat de plant 8 bladeren heeft die het hele jaar door frisgroen stralen. De plant is gemakkelijk in de omgang en daarom kun je er met een gerust hart een flink aantal van in huis halen. Ook zonder 8 (of 10) groene vingers!

Cocoonen in het groen

De fatsia is ook opgenomen in de collectie planten behorende bij dé stijltrend van het najaar en winter 2022: Traditional Sentiment. Een stijltrend die draait om nostalgie, jezelf even heerlijk terugtrekken (thuis op de bank!) en terugvallen op oude tradities.

MEER TRENDCOLLECTIE INSPIRATIE

Wil je meer inspiratie hoe je de stijltrend Traditional Sentiment kan introduceren met de hulp van planten? Stek je eigen Marantafamilie, creëer een wow-effect met Camelia, introduceer de zen-plant Pinus in de tuin of herontdek vergeten bloeiende planten.

Volg ons op PinterestFacebook en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Traditional Sentiment. Bekijk ook eens ons lookbook voor meer inspiratie!