Lekker naar buiten met de Franse Geranium

Deze woonplant staat binnen én buiten haar mannetje

Hallo voorjaar! Het perfecte moment om je voor te stellen aan een grande dame: de Franse Geranium, alias Pelargonium grandiflorum. Deze plant heeft niet alleen twee namen maar ook twee bestemmingen, want de prachtbloeier doet het zowel binnen als buiten uitstekend.

Franse Geranium, zusje van de ‘gewone’ Geranium

De Franse Geranium is het zusje van de Geranium en dat kun je zien. Ze is niet bescheiden en showt jou graag haar bloemen en kleuren. Ooit kwam de Franse Geranium vanuit Zuid-Afrika naar Europa, waar ze graag buiten staat. Maar pas op: nachtvorst kan deze dame niet verdragen, dus zet haar pas buiten als het daar een beetje aangenaam is.

Zo verzorg je de Franse Geranium buiten

Staat je Franse Geranium eenmaal te pronken op je balkon of terras, dan kan ze tot diep in de herfst voor kleur zorgen. Een paar uur zon per dag geeft het startsein voor uitbundige bloei. Geef haar ook regelmatig water en haal de uitgebloeide bloemetjes weg, daar wordt ze blij van. Laat je de Franse Geranium binnen overwinteren in een koele kamer en geef je haar beperkt water, dan kan ze volgend jaar weer mee!

Wil je nog meer weten over de Franse Geranium?

Lees alles over deze woonplant in de plantenwijzer.