Stel je hart open voor deze prachtige in- & outsiders!

Woonplanten die het ook goed doen op je balkon of terras

Noem ze de multitaskers onder de kamerplanten: ze brengen instant voorjaar in huis, bloeien je vrolijk tegemoet en groeien straks buiten vrolijk door. Dus, nu alvast van gaan houden, dan heb je er straks een heerlijke zomerliefde aan.

Miss Madagaskar houdt van je keukentafel én je tuintafel

Weelderige geschulpte groene blaadjes. Héél veel bloemetjes, enkel of dubbel. Verkrijgbaar van sereen wit tot kakelbont. Oorspronkelijk afkomstig van Madagaskar, dus wel wat gewend qua warmte: met een vochtige kluit is Kalanchoë radiator-proof. Maar ook prima bestand tegen de Hollandse buitenlucht, mits er geen nachtvorst is. Goed om te weten: een uitgebloeide Kalanchoë gaat buiten vaak voor een tweede ronde, niet weggooien, dus!

 

 

Uitbundige voorjaarbloeier Primula!

Felgeel, knalrood, diepblauw, wolkenwit, hot pink – je zal weten dat het voorjaar eraan komt met de Primula. De naam betekent 'eersteling', omdat dit vlotte type als een van de eerste planten met felle kleuren komt. Je jaagt er de laatste donkere dagen acuut mee weg. Primula's kunnen ook op je terras zolang het niet kouder is dan een graad of zeven. Eenmaal uitgebloeid, zet je ze in de grond en bloeien ze volgend jaar weer, yay!

Het voorjaar komt eraan met de Primula Mooiwatplantendoen.nl

Franse geranium heeft nét dat beetje oh-la-la

Of het nu de grote trompetbloemen zijn of de kleuren die zich kunnen meten met Fashion Week in Parijs, de Franse geranium is net even wat frivoler als haar degelijke familieleden. Een feestje om het binnen trés jolie en agréable te maken. Is er geen nachtvorst, dan kan mademoiselle gewoon naar buiten waar ze tot diep in de zomer met je roddelt over de luidruchtige Primula's. O, en trouwens: Franse geranium is ook nog 's de Woonplant van de maand maart!

Franse geranium heeft nét dat beetje oh-la-la Mooiwatplantendoen.nl

Betulia maakt van je terras of balkon een tweede huiskamer

Het eerste wat je opvalt aan Betulia is de uitbundige bloei: deze beauty heeft er zin in! Het hippe zusje van Begonia heeft een mooie bolvorm en vrolijke kleuren die je binnen naar ijsthee doen verlangen en buiten naar Long Island Ice Tea. Voordeel van deze dame van formaat is dat ze het indoor én outdoor (zolang er geen nachtvorst is) meteen voorjaar maakt. En hoe.  

Betulia maakt van je terras of balkon een tweede huiskamer Mooiwatplantendoen.nl

Gewoon van binnen naar buiten recyclen: Cyclaam

Cyclaam is de excentriekste woonplant ooit. Binnen een dramaqueen die met lauwe voetbadjes moet worden gereanimeerd als ze meent te weinig aandacht te krijgen. Maar buiten een bikkel die zonder morren alle seizoenen verdraagt, mits de temperatuur niet onder nul zakt. Dus, ga voor de patiocyclaam, geniet eerst binnen van haar kuren en ontdek eenmaal buiten dat je een zo goed als onderhoudsvrije groene vriendin aan hebt.

De Cyclaam kun je gewoon van binnen naar buiten recyclen Mooiwatplantendoen.nl