Papa de supertuinman

Cadeau ideeën voor Vaderdag

Of het nou de vader van je kinderen is, vader to be, jouw bonusvader is of je eigen vader, deze bijzondere man verdient de juiste gear om helemaal los te kunnen op zijn geliefde planten. Met deze cadeauideeën wordt jouw papa supertuinman. Inclusief groene super powers!

Zorgen voor planten begint bij het weer. Een hulpmiddel in de vorm van een mooie barometer kan geen kwaad. Moeten de planten even bijgewaterd worden, of doet moeder natuur dat in de komende uren? De barometer vertelt het je. Is jouw vader meer van de gadgets dan een old school barometer? Geen nood! Het weerstation biedt uitkomst. Hij waant zich een ware Piet Paulusma.

Uitrusting

Oké, met de weersvoorspelling zit het dus wel snor. Over naar de uitrusting. Wat dacht je van een waar groen superheldentenue in de vorm van een stoer schort en snoeischaar? Dan kan hij gelijk het ecosysteem beestje bij beestje helpen met dit insectenhotel. Een echte groene superheld kan ook wel wat hulp gebruiken om zijn groene vingers volledig tot zijn recht te laten komen. Insert de hulpkrachten: een superdeluxe automatisch sprinklersysteem en robomaaier. Fantastisch! Moet hij onverhoopt toch even naar binnen of de deur uit? Dan kan hij zijn geliefde tuin toch nog in de gaten houden met de Garden Watch Cam. De binnenplanten worden gemonitord met een WiFi soil tester.

Planten

Wanneer het weer voorspeld kan worden, de uitrusting sharp is en de hulptroepen klaar staan, is het tijd voor het grondwerk: de planten!

  • Vlijtig Liesje: een lievige plant die niet veel kost en de vader in kwestie van mooie bloeiers voorziet
  • Pap(a)rika: groene vingers, rustig hoofd en dan ook nog - met een beetje geluk - een paprika oogst(je)
  • Dropplant: heeft de vader in kwestie bezoekers voor bovengenoemd insectenhotel nodig? Dan is de dropplant het juiste geschenk
  • Jadeplant: is je vader stiekem niet zo goed in tuinieren, maar wil je hem graag in de waan laten? De makkelijke Jadeplant helpt je daarbij
  • IJzerhard: een stoere naam voor een lieve plant. Een beetje zoals je vader, misschien?
  • Steenbreek: nog zo’n stoere plant. Eentje die zelfs op de moeilijkste plekjes floreert en zelfs tot bloei komt.

Heeft jouw vader de tuin al helemaal tip top in orde qua planten. Verras hem met een exemplaar voor binnen. Hier heb je vijf mooie exemplaren die jouw papa’s interieur helemaal aanvullen.