Vijf stoere planten voor Vaderdag

Hallo Vaderdag, hoi oergevoel

Bij je vader kun je natuurlijk niet aankomen met een snoezig bloeiertje in een fragiel potje. Voor je vader kies je voor het echte werk. Grote stoere planten, om samen voetbal mee te kijken. Of groen gebladerde vrienden die eindeloos luisteren als het over auto’s gaat. We zetten er vijf op een rij.

5 stoere vaderdagplanten Mooiwatplantendoen.nl

Back to nature met papa

Echte mannen gaan terug naar de natuur. Nee, je vader hoeft echt niet aan een liaan door de kamer te slingeren. De woonkamer ‘opmannelijken’ haalt het back to nature-gevoel al helemaal naar boven. Wedden dat paps helemaal opbloeit als je hem op Vaderdag een van onderstaande planten cadeau doet? 

Codiaeum

Met deze Aziatische topper breng je een snufje stoere schoonheid in het leven van je vader. Kijk maar hoe mooi die bladeren zijn. De Codiaeum kan bovendien uitgroeien tot formaatje struik en doet niet ingewikkeld over water. Leuk idee: geef er een plantenspuit bij, daarmee komen je vader en de plant dichter tot elkaar.

Philodendron

Deze groene reus heeft stevige bladeren die ervoor zorgen dat het binnenklimaat fris blijft. Bovendien staat de Philodendron symbool voor gezondheid en overvloed: niet slecht voor een Vaderdagcadeau. Als klimplant komt Philodendron je vader bovendien steeds meer tegemoet.

Vrouwentong

Bij dit stekelige type komen de bladeren direct uit de grond. Als woestijnbewoner is de Vrouwentong wel wat warmte en droogte gewend, dus je geeft deze plant bij voorkeur aan iemand die de gieter regelmatig kwijt is. En afhankelijk van de band tussen je vader en je oma vertel je er iets bij over de symboliek van de scherpe schoonmoedertong. Oeps, dat prikt.

Schefflera

In China wordt de Schefflera veel gebruikt bij Feng Shui, de bladvingers zouden positieve energie vasthouden en welvaart geven. Asjeblieft pap! Tel daarbij zijn uiterlijk op en het feit dat de plant uit dezelfde familie komt als een liaansoort en je haalt een stukje positieve Tarzanjungle in huis.

Scindapsus

Hartvormige bladeren, die zijn voor de liefste vader. De Scindapsus schijnt daarnaast ook geluk te brengen, dus met deze plant geef je een win-winsituatie in een pot. De bladeren klimmen bovendien naar hartelust, als subtiele herinnering aan die ene Vaderdag.

Welke plant kies jij voor je vader en waarom? Laat het ons weten op Facebook of Twitter. Natuurlijk willen we ook graag weten wat je vader van het cadeau vindt!