Najaar/winter 2021 Trend Collectie: Balanced Biotope

Planten die je dit seizoen niet wilt missen

Dit seizoen staat wat tuin- en kamerplanten betreft in het teken van de emancipatie van groen. Een paar plantjes hier en daar is niet meer voldoende! De natuur is een stakeholder met een belangrijke stem die niet meer te negeren valt. 

Stijltrend Balanced Biotope staat niet alleen voor (meer) groen, maar vooral ook voor een bewustere omgang met groen. Duurzaamheid, het gebruik van organische materialen, recycling en upcycling zijn belangrijke thema’s. Lees snel verder, ontdek de nieuwste trends en geef de planten van dit seizoen een mooi plekje in je huis, tuin of op je terras! 

Trend Collectie 2021 Planten | mooiwatplantendoen.nl

Kamerplanten
Blad begonia

De blad begonia heeft stoere, fluweelachtige bladeren. Dit uiterlijk maakt dat de begonia perfect past bij deze Trend Collectie, waarin we veel stoere, constructieve materialen terugzien. De begonia heeft prachtige bladtekeningen in het zilver, roze, bordeauxrood of groen. En als het licht anders valt... valt er weer iets nieuws te ontdekken! Zelf ervaren? Ontdek dan eens dit doorlopende plantpatroon

Cambria

Met haar bijzondere bloemen en zwierige groene stengels is de Cambria een prachtige verschijning. Deze bijzondere orchidee heeft een rijke symboliek (schoonheid, rijkdom, liefde en kracht), en een onderhoudsvriendelijk karakter. Ze is daarmee een perfecte huisgenoot, die je dit seizoen zeker in huis wilt halen! Niet alleen om van haar schoonheid te genieten, maar zeker ook om een heerlijk geurend huisparfum mee te maken. 

Grassen

De enorme verscheidenheid in soorten maakt grassen geschikt voor veel verschillende ruimtes en toepassingen. Je kunt ze perfect verwerken in een indoor border of bijvoorbeeld als natuurlijk kunstobject. Met hun weelderige uitstraling en neutrale kleuren geven ze je interieur een natuurlijke uitstraling, die perfect past bij de stijltrend van dit seizoen. 

Primula

Met haar bonte bloemen en stevige blaadjes zorgt de Primula, ook wel sleutelbloem, voor bergen optimisme. Deze winterbloeier staat symbool voor een nieuw begin, groei en hoop. En wist je dat de Primula een licht anijsachtige smaak heeft, waardoor je haar prima in gerechten kunt verwerken, zoals in deze heerlijke pannenkoeken?

Lepelplant

De stijlvolle lepelplant kenmerkt zich door het donkergroene blad met daarboven stralend witte vaantjes. De plant is veerkrachtig en heeft een goede lichaamstaal, waardoor onderhouden simpel is. Dit in combinatie met zijn luchtzuiverende kwaliteiten maakt ‘m een waardevolle toevoeging aan de Trend Collectie én aan je interieur. Gebruik ‘m bijvoorbeeld als groene roomdivider!     

Alocasia

Alocasia, ook wel olifantsoor, staat bekend om zijn grote bladeren. De plant verovert sinds de jaren ’50 veel huiskamers en verdient met zijn vintage vibe en prachtige groene bladeren een plekje in de Trend Collectie. Hoe langer je kijkt, hoe meer je ziet aan deze plant, en daarom nodigen we je uit voor een mindfulness masterclass met deze topper. 

Tuinplanten
Grassen

Denk jij bij grassen aan groene sprietjes in de tuin? Think again! Grassen zijn er in veel verschillende kleuren, vormen en maten. Wat ze gemeen hebben is hun rustgevende uitstraling en natuurlijke look. En hoe mooi is het als de wind ze laat dansen? Kortom: ze zijn een waardevolle toevoeging aan de Trend Collectie. Het bewijs wordt geleverd door deze outdoor border!

Winterviolen

De hartvormige, zonnige gezichtjes van viooltjes in je tuin… Zie daar maar eens niet vrolijk van te worden. Viooltjes houden het bovendien heel lang vol en brengen licht in een ietwat sombere wintertuin. Dat maakt ze een ideale tuingenoot en een welkome aanvulling op de Trend Collectie!

Hulst

De hulst, ook wel Ilex, is een echte najaarsbeauty. De plant valt onmiddellijk op door het glimmende of matte getande blad, met vaak helderrode bessen. De hulst is een trage groeier, maar wel een plant voor het leven, die elk jaar mooier wordt. Een perfecte match met het duurzame en milieubewuste karakter van de Trend Collectie! Haal deze beauty naar binnen en verwerk de hulst in een groene krans voor in huis. 

Dwergcipres

De dwergcipres is een fraaie verschijning die groeit in de vorm van een smalle zuil. De plant is zowel solo als in een haag een blikvanger. De dwergcipres blijft het hele jaar groen, maar is vooral ‘s winters favoriet, vanwege het kerstige gevoel dat hij oproept. Zelf dat kerstgevoel ervaren? Ontdek de outdoor sterren van kerstmis

Benieuwd hoe de bloemen Trend Collectie voor najaar/winter 2021 eruitziet? Je bekijkt de bloemencollectie hier.

Volg ons op Pinterest en Instagram voor meer ideeën rondom stijltrend Balanced Biotope. Bekijk ook eens ons lookbook voor meer inspiratie!