Zomer: Vier het seizoen met planten

Planten, bloemen, midzomerfeest

Oh yes! De zomer is er. En hoe verwelkom je die nou beter dan met een midzomerfeest? Nestel je samen met je gezinsleden op een warm tapijt van zacht gras voor een heerlijk samenzijn. In de geest van traditie maar met ingrediënten anno nu: je naaste familie, bloemen, planten, lekker eten en drinken en de liefde. Liefde voor de natuur, de zomer én elkaar.

Dansen rond de meiboom

In Zweden danst men normaal gesproken tijdens midzomer rond de meiboom met vrienden, familie of geliefden. De boom is versierd met jasmijn, klimop, margriet en zomerbloemen. Het wordt het natuurlijke middelpunt van het feest. Wij pakken het qua formaat wat bescheidener aan en laten zien hoe je zelf een midzomerpaal kunt maken. 


Plaattaart met klimfruit uit eigen tuin Mooiwatplantendoen.nl

Hapjes en cocktails

Bijpraten doe je natuurlijk ook aan de overvloedig gedekte tuintafel. Beetje hulp nodig bij de styling? We geven je fijne tips voor een zomers gedekte tafel. Van al dat dansen en kletsen krijg je trek dus snoep je in de zon van hapjes met dorade, smörrebröd en een plaattaart met klimfruit en natuurlijk een lekkere midzomercocktails met klimfruit. En daar is tijd genoeg voor, want het is de langste dag van het jaar.


Geluk en dromen over liefde

Een dag waarop je, met grassprietjes tussen je tenen en een romantische bloemenkroon op je warme lokken, loom droomt van alles wat die zalige zomer je nog gaat brengen. 


Midzomerfeestje voor je interieur

Laat het weer je een beetje in de steek, dan verplaats je je zomerparty gewoon naar binnen. Versier je huis daarbij vooral overvloedig met planten, bijvoorbeeld met een botanische krans, want dat brengt geluk. 


Meer zomer op je scherm?

Kun je geen genoeg krijgen van al deze zomerse zaligheid, check dan ons Zomer-Pinterestboard en ons Instagramaccount.