DIY-tip: Een gordijn van Lepelplanten

Pittige leren zakjes vol groen

De wit-groene Lepelplant is mooi, veerkrachtig en zuivert de lucht, daarom mag deze Woonplant van de maand juni gezien worden. Je geeft haar een opvallende plek thuis met dit gordijn. En niet alleen het resultaat is leuk, ook het maken van dit gordijn is een fijn klusje.

Dit heb je nodig:

  • Lepelplanten, klein formaat
  • Zeemleren lappen
  • Schaar
  • A4 schaar
  • Paar plastic zakjes

DIY-tip: Een gordijn van Lepelplanten Mooiwatplantendoen.nl

 

Zo maak je het

Stap 1: DIY een gordijn van Lepelplanten Mooiwatplantendoen.nlStap 1:

Knip het vel papier schuin doormidden, van de ene lange hoek naar de andere lange hoek en gebruik dit als mal. Leg dit op de zeemleren lap en knip de vorm uit de lap. Zorg dat je goed aan de kant begint, misschien kun je meerdere zakjes uit een lap halen.

 

Stap 2: DIY een gordijn van Lepelplanten Mooiwatplantendoen.nlStap 2:

Vouw de korte kant over de lange kant en maak met de perforator gaatjes aan de zijkanten van de zeem, op gelijke hoogte.

 

 

Stap 3: DIY een gordijn van Lepelplanten Mooiwatplantendoen.nlStap 3:

Knip een lange strook uit de overgebleven zeem van ongeveer een centimeter breed. Haal de strook door de achterste en voorste gaatjes en knoop het bij het bovenste gaatje vast. Het onderste stukje laat je hangen. Je kan dan de verschillende zakjes aan elkaar verbinden door de strook aan de punt van het volgende zakje te binden.

Hang het gordijn aan het plafond. Doe nu een plastic zakje om de potjes van de Lepelplantjes en zet de plantjes in de zakjes. Zo kan je watergeven zonder te morsen.

Hee, dat hangt daar leuk!