Stijltrend Harvesting Elements

Groene duurzaamheid

Binnen deze stijltrend draait het om duurzaamheid en de dag van morgen. Onze bezorgdheid leidt tot meer sobere keuzes en een nieuwe verantwoordelijkheid. De leefbaarheid van onze directe omgeving, maar evengoed die van de gehele planeet is een terugkerend thema.

stijltrends 2018 mooiwatplantendoen.nl

Harvesting Elements in het interieur 

In het interieur leidt deze trend tot rustgevende interieurs waar ritme en het pure product telt. De duurzame insteekt zorgt voor een ware revival van gerecyclede materialen die hun echtheid behouden. Hierdoor zien de samengestelde materialen en producten er niet perfect uit, maar zie je als het ware hun historie. Ook bloemen en planten hebben in deze trend een bijzondere rol: monoboeketen mogen worden gedroogd of we kijken met nieuwe ogen en plaatsen een bont plantboeket in een vaas.

Harvesting Elements buiten

In de tuin vertaalt deze trend zich in dezelfde wijze als in het interieur, maar is deze nog duidelijker te vangen. De tuin is opgeruimd, heeft een heldere efficiënte indeling en waar mogelijk worden materialen hergebruikt. Het visuele contrast komt onder andere terug in het gebruik van natuurlijke elementen, bijvoorbeeld beton gecombineerd met schelpen.

Vormen

De vormen zijn simpel en zonder poespas. Ook vind je veel natuurlijke, onregelmatige organische vormen.

Kleuren

Wit- en grijstonen en zwart voeren de boventoon, gevolgd door blauwtinten en worden vergezeld met natuurlijke kleuren groen, blauw en bruin. 

Materialen

De gebruikte materialen zijn uiteenlopend en vaak ontstaan door meerdere materialen bij elkaar te brengen. Deze recyclingsmaterialen hebben vaak een onaf, grof karakter.  

Dessins 

Natuurlijk ogende dessins of dessins zonder opsmuk zijn in deze trend favoriet. Marmerlook en vlekpatronen, maar evengoed een simplistische ruit of streep voor weefsels.

Bekijk ook eens de andere twee stijltrends: New Frontiers en Soft Landing. Welke past het beste bij jou? Deel het met ons op social media met de hashtag #mooiwatplantendoen.