Stijltrend Soft Landing

Aaibaar groen

Binnen deze stijltrend draait het om een zachte landing. In de maatschappij, maar bovenal in je directe leefomgeving. Met zoveel chaos in de buitenwereld mag het thuis allemaal wel wat vriendelijker, zachter, mooier. Een plek waar je veilig en comfortabel kunt zijn, alsof je gehuld bent in een warme deken.

stijltrend 2019 mooiwatplantendoen.nl

Soft Landing in het interieur 

In het interieur leidt deze trend tot alles zacht: zachte tinten, zachte materialen en zachte, soms wuivende, varianten van bloemen en planten. Hier en daar verwijzen folkloristische details naar een historische of etnische oorsprong.  

Soft Landing buiten

In de tuin vertaalt deze trend zich in een omgeving waar je gerust met blote voeten rondloopt. Mossen, grassen en zachtharige bladeren geven net als het interieur het gevoel van comfort en zachtheid. De kleuren zijn eveneens zacht zonder te zoet te worden.  

Vormen

De vormen zijn zacht, afgerond en hebben lieflijke bollingen. Ook van oorsprong hardere materialen ogen zacht door hun uitwerking.  

Kleuren

Pasteltinten worden afgewisseld met romige tinten, lichte lila’s en nude-kleuren. Zoek je een kleuraccent? Voeg dan vriendelijk oranje toe.  

Materialen

De gebruikte materialen zijn vriendelijk ogend. Alsof je er zo in kunt vallen als een fris opgemaakt bed. Daarom zie je veel gewatteerde materialen en langharig (schapen)bont.  

Dessins 

De dessins zijn eveneens zacht. Quilted, gewatteerd of dessins met veren. Ook zien we subtiele folklore invloeden.

Bekijk ook eens de andere twee stijltrends: New Frontiers en Harvesting Elements. Welke past het beste bij jou? Deel het met ons op social media met de hashtag #mooiwatplantendoen.