Philodendron en iris als muze

Kunstwerken van moeder natuur
Geschatte leestijd: 2 minuten

De prachtige Philodendron is als een kunstwerk gemaakt door moeder natuur. De unieke bladeren creëren niet alleen de mooiste schaduwspellen, maar zien er ook uit alsof ze zijn geverfd. Geen wonder dat deze plant talloze kunstenaars heeft geïnspireerd en is terug te zien in beroemde werken! Hetzelfde geldt voor de iris, die met haar drievoudige bloemen een (kunst) historische betekenis heeft gekregen en met haar symboliek vele tijdperken, kunstenaars en religies heeft geïnspireerd.

philodendron muze kunst

STIJLTREND CRAZY ILLUSIONS
De focus bij stijltrend Crazy Illusions ligt op kleurrijke, opvallende en speelse combinaties. Het doel hiervan? Een andere werkelijkheid creëren dan de soms saaie realiteit waar we vandaag de dag in leven. De Philodendron heeft abstracte levendige, abstracte vormen en de iris kent een breed scala aan kleuren. We konden het dan ook niet laten om ze onderdeel te maken van deze stijltrend! 

PHILODENDRON
De Philodendron symboliseert gezondheid en rijkdom en is een groene muze voor tal van kunstenaars. Pablo Picasso liet zich inspireren door de Philodendron voor zijn sculptuur "Vrouw in de tuin", waarin de bladeren samen met de nimf Daphne zijn afgebeeld. Hedendaagse kunstenaars houden ook van de levendige, abstracte vormen van de plant. Voorbeelden zijn het werk "Philodendron" van Mimi Little en "Tree With Split Leaf Philodendron" van Peggy Eyth.

IRIS
De iris werd voor het eerst gespot in de tijd van farao Thoetmosis: 1504 voor Christus. Hij liet de iris als teken van zijn macht in de muurreliëfs van een tempel zetten. En dat niet alleen. De bloem werd ook op zijn scepter vereeuwigd. Sindsdien staat de iris in Egypte symbool voor overwinning. Maar de symboliek van de iris gaat verder dan dat: in Japan staat de bloem voor moed en in islamitische culturen staat de iris symbool voor welvaart. In Europa was de bloem in de middeleeuwen een populair wapensymbool en stond ze voor ridderlijkheid. 

PHILODENDRON EN IRIS IN JE EIGEN HUIS
De iris en Philodendron zijn geboren muzen en een prachtige, opvallende toevoeging aan je interieur. Ze passen perfect bij de huidige stijltrend Crazy Illusions. Deze trend implementeren? Wek je innerlijke kunstenaar tot leven en tover je huis om in een kleurrijke, inspirerende plek! 

Hoe implementeer jij deze trend in jouw interieur? Deel jouw crazy illusions met Philodendron en iris via Instagram en Facebook met de hashtag #mooiwatplantendoen. Kun je wel wat extra inspiratie gebruiken? Bekijk dan eens ons lookbook met meer informatie over stijltrend Crazy Illusions.