Creëer een altaar met Bromelia en Calla

Deze planten doen wonderen

Door de lockdown met bijbehorende maatregelen, dromen we dit seizoen van avontuur, vrijheid en vreugde. Ook binnenshuis! Ontsnap even aan de werkelijkheid door een speciaal plekje te creëren, bijvoorbeeld met een zelfgemaakt altaar. Met behulp van bijzondere, exotische planten en een flinke dosis creativiteit kun je een bijna magische plek creëren die je fantasie prikkelt en die perfect past bij de stijltrend Crazy Illusions.

bromelia en calla altaar mooiwatplantendoen.nl

WONDERLIJK ALTAAR
In het Oosten, voornamelijk onder boeddhisten en hindoes, wordt het altaar gebruikt om voorouders te eren en herdenken. In het Westen wordt een altaar eerder geassocieerd met een plek voor meditatie en positieve energie, die bijdraagt aan een goed gevoel in huis. Aangezien ons welzijn nauw verbonden is met de mate waarin we verbonden zijn met de natuur, mogen planten natuurlijk niet op een altaar ontbreken! Voor een exotische sfeer met inspirerende vormen en kleuren gebruik je planten als Bromelia en Calla.

SYMBOLIEK VAN BROMELIA EN CALLA
De Bromelia staat symbool voor bescherming. Dit vanwege het volle, groene blad dat het mooie gekleurde deel van de plant omringt. In Midden- en Zuid-Amerika wordt deze plant gezien als een ‘geschenk van de goden’. Zo gebruikten de Inca’s, Azteken en de Maya’s bijna alle delen van de Bromelia tijdens hun ceremonies. Maar de plant werd ook gebruikt als voedsel, ter bescherming en om vezels van te trekken voor kleding. 

De Calla staat symbool voor geluk. Deze symboliek dankt de plant aan de oude Grieken en Romeinen, die de plant associeerden met feest en plezier. Het kelkvormige blad van de Calla deed hen denken aan de bekers wijn waaruit ze dronken. De legende zegt ook dat de Griekse goden rechtstreeks uit de kelken van de Calla dronken. De kleurrijke plant wordt tegenwoordig nog steeds geassocieerd met feest en geluk en past daarom perfect bij de stijltrend van dit moment.

RUIMTE VOOR FANTASIE
De Bromelia en Calla vormen een goede basis voor het creëren van je persoonlijke, trendy altaar. Laat je fantasie de vrije loop en combineer de planten met unieke, abstracte vormen en glanzende materialen. Zoek de grens op tussen werkelijkheid en illusie! Tip: gebruik reflecterende objecten, zoals een spiegel, om je ruimte optisch te vergroten en de vrolijke sfeer in huis zo ver mogelijk te verspreiden. 

Hoe ziet jouw altaar eruit dit seizoen? Laat het ons zien via Facebook of Instagram met de hashtag #mooiwatplantendoen.