Stijltrend Blended Cultures

Mix & match
Geschatte leestijd: 3 minuten

Ondanks de globalisering en onze hedendaagse technische mogelijkheden lijkt onze visie op de wereld steeds kleiner te worden. Slimme algoritmes laten ons alleen nog datgene zien wat in ons straatje past. De behoefte aan een realistische kijk op de wereld, inclusief alle aspecten, kleuren, geuren, meningen, invloeden, generaties en culturen groeit en broeit. Dag hokjesgeest. Hallo oneness.

Blended Cultures in het interieur 

In het interieur leidt deze trend tot een mix van folklore invloeden en verschillende etnische achtergronden. Geweven plantpotten die je als souvenir meenam uit Afrika met hierin een nonchalante mix aan groene bloeiers passen perfect bij de keramieken vaas die je bij de lokale pottenbakker hebt gehaald. Vrolijk, warm, kleurrijk en een bonte verzameling van producten met een ambachtelijk en industrieel karakter. Een term als eclectisch past exact bij deze stijltrend, als weerspiegeling van een inclusieve maatschappij.

Blended Cultures buiten

In de tuin heeft deze stijltrend een uitnodigend karakter. Rotan loungestoelen op kleurrijke kelims met een backdrop van exotische en inheemse planten. De kleuren uit de natuur worden afgewisseld met felle accentkleuren. Er lijken geen grenzen te bestaan tussen de verschillende werelddelen waar de tuin haar inspiratie vandaan heeft gehaald. Een beetje van jezelf, een dosis Marrakesh, een vleugje Nairobi en een Mexicaanse knipoog. Fusion nieuwe stijl.

Productingrediënten Blended Cultures

Er zijn weinig regels bij deze stijltrend. De vormen mogen organisch, maar evengoed industrieel vervaardigd zijn. In ieder geval zijn de vormen veelal uitgesproken decoratief. Het kleurenpalet is eveneens breed. Vergrijsde tinten worden gecombineerd met felle kleuren en natuurkleuren. Opvallende terugkerende kleuren zijn dieporanje en roesttinten. Dessins spelen een grote rol. Logisch, want dit soort patronen zijn een groot onderdeel van het productverhaal. Materialen mogen getekend, geprint, gewoven of gevlochten zijn. Of nog beter: een combinatie hiervan. Welke planten helemaal bij deze stijltrends passen? Planten met een leuk dessin! De polkadot begonia of bonte looks van calathea

Blended Cultures toepassen met planten

Je hoeft echt niet je gehele inboedel om te gooien en met verfrollers aan de slag te gaan om deze stijltrend bij jou thuis en buiten toe te passen. Met een paar simpele toevoegingen en aanpassingen, ben je weer helemaal up-to-date. Je kunt grove breisels maken voor over je rotantuinset, maar ook kun je plantpotten aankleden met een kleurrijke jas van vlechtwerk. Wow!

BEKIJK OOK DE ANDERE TWEE TRENDS

Is Blended Cultures toch niet helemaal jouw ding? Bekijk dan ook de andere twee stijltrends van 2020: Inner Retreat en Street Savage. We zijn super benieuwd hoe jij deze stijltrends gaat vormgeven. Deel het met ons via de hashtag #mooiwatplantendoen.