Lente

Lentekriebels en voorjaarsbloeiers

Het is lente! Keek jij ook zo uit naar dit moment? De natuur wordt wakker, de avonden langer en we krijgen zin om ons terras of onze tuin aan te pakken. Dit voorjaar geven we je graag inspiratie om je flink uit te leven met groen. Binnen en buiten!

Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Jouw kleine terras als bloeiend paradijs

In dit lentedossier gooien we de deuren open, ook als daarachter maar een kleine patio of mini balkon zichtbaar is. We geven je tips waarmee je die postzegel omtovert tot een bloeiend buitenparadijs. Geen idee hoe je überhaupt planten plant? Check dan het stappenplan buitenplanten planten waarin we het uitleggen.

Wat kun je nu al doen?

Toegegeven: maart kan qua temperatuur best veranderlijk zijn. Toch kun je op zachte dagen al aan de slag buiten, voor wat fijne outdoor klusjes die straks zorgen voor groei en bloei. Ook zijn er planten die nu al kleur geven aan je uitzicht en geven we je een handige, luie DIY-tip voor op een klein terras: een verrijdbare plantenbak

De lente op je bord

Na al dat tuinieren en interieur stylen lust je wel wat. Snappen we. Samen met chef en kookboekenauteur Yvette van Boven ontwikkelden we twee echte lentegerechten: een wrap van humus, falafel en tulpen met als toetje een panna cotta gevuld met rozen en bestrooid met knapperige honeycomb. Lente, wat ben je heerlijk!

meer lente

Kun je nog wel wat meer inspiratie gebruiken? Op Pinterest vind je een Lenteboard boordevol planten. Laat je inspireren, repin en comment er op los! Of bekijk onze Instagram- of Facebookpagina voor nog meer voorjaarsinspiratie. Laat die lentekriebels maar komen!