Lente

Eindelijk! Inspiratie voor dat magnifieke voorjaarsgevoel

Hèhè! Het is lente! We vallen daarom direct met de deur in huis en gooien de boel open. Hallo natuur, hallo sierlijke garderobe, hallo lente-proof huis, hallo vernieuwde energie! 

Lente Mooiwatplantendoen.nl

Fris en fruitig

In het lentedossier vind je volop inspiratie om het voorjaar met een schone lei te beginnen. Handen uit de mouwen – of nog beter, trek een mouwloos shirt aan – en als een bezetene aan de voorjaarsschoonmaak. Natuurlijk wel onder het genot van heerlijke geuren van buiten én een lekker ruikend zelfgemaakt huisparfum vanuit de keuken. 

Binnen- en buitenshuis

De natuur staat in bloei en dus ga je de tuin – of balkon – onder handen nemen. Opruimen, schoonmaken, we doen alle voorbereidingen zodat we volop van onze lentetuin kunnen genieten. En binnen? Haal je de kleurrijke bromelia in huis of vul je je kamer met binnenstebuiten planten? Of kan de zomer jou niet snel genoeg komen en ga je voor een tropische touch met de bananenplant

Hanami brunch

De lente vier je ook met een uitgebreide hanami-brunch. Een proeverij van eeuwenoude tradities en nieuwe rituelen met een Aziatisch vleugje. Kijk alvast voor een voorproefje hieronder.

Lente-board

Op Pinterest vind je bovendien een &Lente board boordevol planten. Laat je inspireren, repin en comment er op los. Heb je zelf ook een voorjaars board met planteninspiratie? Laat ons weten waar we ‘m kunnen bewonderen!

Lenteplantentips zijn welkom!

We zijn ook benieuwd naar jouw lenteplantentips. Stuur je tip naar redactie@mooiwatplantendoen.nl en wie weet gebruiken we ‘m in een voorjaarsartikel. Je kunt ook een berichtje achterlaten op onze Facebookpagina of een tweet sturen met #LentePlant naar @watplantendoen