Lente

Lentekriebels en voorjaarsbloeiers

Keek jij ook zo uit naar dit moment? Het is lente! De natuur wordt wakker, de avonden langer en we krijgen zin om met nieuwe energie ons terras aan te pakken. Dit voorjaar geven we inspiratie om je uit te leven met je lievelingskleur groen, zowel buiten als binnen.

Lente Mooiwatplantendoen.nl

Jouw kleine terras als bloeiend paradijs

In dit lentedossier gooien we de deuren open, ook als daarachter maar een kleine patio of mini balkon zichtbaar is. We geven je tips waarmee je die postzegel omtovert tot een bloeiend buitenparadijs. Geen idee hoe je überhaupt planten plant? Check dan het stappenplan buitenplanten planten waarin we het uitleggen.

Wat kun je nu al doen?

Toegegeven: maart kan qua temperatuur best verraderlijk zijn. Toch kun je op zachte dagen al aan de slag buiten, voor wat fijne outdoor klusjes die straks zorgen voor groei en bloei. Zo zijn er planten die nu al kleur geven aan je uitzicht en geven we je een luie DIY-tip voor een verrijdbare plantenbak. Superhandig op een klein terras. 

Lentemetamorfose met Plant Design

Op frisse dagen ga je binnen aan de slag met Plant Design en geef je je interieur een lentemetamorfose. Om je een beetje op weg te helpen, delen gerenommeerde experts handige tips in toffe, korte online Masterclasses. Biophilic designer Alexander Bond vertelt je alles over het in contact komen met natuur. Green designer Philip van Traa laat je zien hoe hij de gewilde wauw-factor in zijn werk creëert en Rose en Caro van Ro Co geven je aanstekelijke handvatten om creatief met je planten om te springen. 

De lente op je bord

Na al dat tuinieren en interieur stylen lust je wel wat. Snappen we. Samen met chef en kookboekenauteur Yvette van Boven ontwikkelden we twee echte lentegerechten: een wrap van humus, falafel en tulpen met als toetje een panna cotta gevuld met rozen en bestrooid met knapperige honeycomb. Of trakteer je huisgenoten op een lekker luie hanami-brunch. Lente, wat ben je heerlijk!

Lente op Pinterest

Op Pinterest vind je bovendien een Lenteboard boordevol planten. Laat je inspireren, repin en comment er op los. Heb je zelf ook een voorjaars board met planteninspiratie? Laat ons weten waar we ‘m kunnen bewonderen!