Lente

Eindelijk! Inspiratie voor dat magnifieke voorjaarsgevoel

Hèhè! Het is lente! We vallen daarom direct met de deur in huis en gooien de boel open. Hallo natuur, hallo sierlijke garderobe, hallo lente-proof huis, hallo vernieuwde energie! 

Lente Mooiwatplantendoen.nl

DIY en keukenkoningin

Dit keer is het spring dossier gevuld met het vieren van de lente met fleurige bloemen - in je huis en op je bord. Samen met chef en kookboekenauteur Yvette van Boven creeerden we twee echte lentegerechten: een wrap van humus, falafel en tulpen met als toetje een panna cotta gevuld met rozen en besprenkeld met knapperige honeycomb.

Verder leer je in twee DIY's hoe je je huis in lentesferen brengt. Er is een tutorial met hoe je je raam van een bloemengordijn van echte bloemen voorziet, en hoe je een tulpenkrans maakt voor op de tafel of aan de deur. 

Binnen- en buitenshuis

De natuur staat in bloei en dus ga je de tuin – of balkon – onder handen nemen. Opruimen, schoonmaken, we doen alle voorbereidingen zodat we volop van onze lentetuin kunnen genieten. En binnen? Haal je de kleurrijke bromelia in huis of vul je je kamer met binnenstebuiten planten? Of kan de zomer jou niet snel genoeg komen en ga je voor een tropische touch met de bananenplant

Hanami brunch

De lente vier je ook met een uitgebreide hanami-brunch. Een proeverij van eeuwenoude tradities en nieuwe rituelen met een Aziatisch vleugje. Kijk alvast voor een voorproefje hieronder.

Lente-board

Op Pinterest vind je bovendien een &Lente board boordevol planten. Laat je inspireren, repin en comment er op los. Heb je zelf ook een voorjaars board met planteninspiratie? Laat ons weten waar we ‘m kunnen bewonderen!

Lenteplantentips zijn welkom!

We zijn ook benieuwd naar jouw lenteplantentips. Stuur je tip naar redactie@mooiwatplantendoen.nl en wie weet gebruiken we ‘m in een voorjaarsartikel. Je kunt ook een berichtje achterlaten op onze Facebookpagina of een tweet sturen met #LentePlant naar @watplantendoen