Planten die je meenemen op reis

Creëer jouw droombestemming bij je thuis
Geschatte leestijd: 2 minuten

Droom je ervan om thuis dat heerlijke mediterraanse gevoel te ervaren? Voel jij je op je best tijdens een wandeling in het bos? Of droom je van een jungletocht door het tropisch regenwoud? Wat jouw droombestemming ook is: je creëert ‘m bij je thuis. Met planten! Lees verder en ontdek welke planten je nodig hebt.

cabin woods
Schrijf je in en ontvang iedere maand de leukste plant inspiratie

Het positieve effect van planten

Een groene leefomgeving heeft een positief effect op iedereen. Planten zijn namelijk in staat om onze mentale en fysieke gezondheid te verbeteren. Zo zorgt de aanwezigheid van planten voor een lagere bloeddruk, een beter humeur, minder stress- en angstklachten en een hogere productiviteit. En dat is nog niet alles! Planten zijn ook in staat om een bepaalde sfeer te creëren. Ze kunnen je als het ware meenemen op reis. Waar de reis naartoe gaat? Dat bepaal je zelf!     

Plant First

Als je weet welke sfeer je wilt creëren, is het tijd om de planten te kiezen die daarbij passen. Voor het beste effect denk je Plant First: bepaal eerst welke planten waar komen en pas daarna waar je meubels komen te staan.  

Match de juiste sfeer met de juiste planten

Ga je voor een jungle-gevoel (foto 1)? Je waant je in het tropisch regenwoud met planten als Strelitzia, Bananenplant, Philodendron, Begonia, Orchidee, Bromelia en Scindapsus. Om een typisch mediterraans gevoel te creëren (foto 2) kies je voor planten als palmen, Ficus, Yucca, citrusboompjes, Aloe Agave en Mimosa. Wordt jij helemaal gelukkig als je in de bossen loopt en wil je dit gevoel thuis ook ervaren (foto 3)? Kies dan voor varens. Deze planten zijn bij uitstek geschikt om het cabin in the woods gevoel na te bootsen en ze komen in allerlei vormen en maten (zoals krulvaren, blauwvaren, adjuntum, herthoorn en asparagus). 

Meer Plant Design

Deel jouw favoriete sfeer met ons via Instagram of Facebook met de hashtags #mooiwatplantendoen en #plantdesign. Het gevoel van jouw droombestemming vasthouden? Bekijk dan eens dit artikel over hoe je jouw huis transformeert tot perfecte plek voor een stay-cation, lees alles over Plant Design, of verwerk je favoriete planten en treasures in een wonderschone wonderkamer

jungle vibe
mediterraanse vibe
cabin in the woods